Új hozzászólás Aktív témák

  • cellpeti

    veterán

    Nem csak a szénhidrát:

    Annyit elöljáróban gyorsan tudok mondani,hogy nem csak a szénhidrát a fontos,hanem az élelmiszerek glikémiás indexe is. Nagyon fontos a rost(zöldség, zöldség hátán). Főleg a káposzta nagyon jó,mert emiatt lassan bontja le a szervezet a cukrot.

    Péksütemények:

    Ajánlottak nekem úgynevezett GLYX kenyeret melynek a glikémiás indexe 38%. Tehát kevés benne a szénhidrát is,de mégis kenyér és többet lehet belőle enni. Ezt a kenyeret főleg Zalaco boltokban lehet kapni. Általában kedd, csütörtök, szombati napokon. Az ára húzós,mert fél kiló 350Ft-ba kerül. De nem muszály mindig ezt enni,lehet kapni magos zsömlét,barna kenyeret,barna zsömlét.

    Főzelékek:

    A főzelékek is nagyon fontosak(tök, mindenféle képoszta, sóska, spenót).

    Tészták:

    Tésztákat is lehet enni. Ha úgy főzzük,hogy rágni kelljen,tehát ne főzzük szét és túl keményre se,akkor ebben van a legkevesebb szénhidrát. Nagyon ajánlotta a hölgy a pesztó szószt.

    Köretek:

    Ebből is a zöldséget,salátát. A krumplit ha lehet el kell felejteni,mivel tele van keményítővel és nincs benne rost. Inkább a barna risz az ajánlott,de nem az előfőzött, hanem a sima. A hölgy nagyon ajánlotta még az árpagyöngyöt is köretnek.

    Édesség:

    Nem érdemes diabetikus csokit venni,mert 10%-al kevesebb a cukor benne. Azt mondta a dietetikus,hogyha édesség,akkor inkább egy sor csoki. Ezt lehet enni főzelék után,mivel a főzelékben kevés a szénhidrát(káposztafőzelékek). A fagyit is lehet enni,de csak gyümölcs fagyit, amiben megint rost van.

    [ Szerkesztve ]

    Tigris, tigris, csóvafény...

Új hozzászólás Aktív témák