Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • BOBAKILL

  őstag

  Játék neve: Code Vein
  Játék típusa: Akció-RPG
  Fejlesztő: Namco-Bandai
  Kiadó: Namco-Bandai
  Platformok: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows
  Megjelenés: 2019. szeptember 27.
  Trailer: [link]
  Angol nyelvű wiki: [link]

  Rövid leírás:

  A CODE VEIN egy Dark Souls ihletettségű anime action-rpg játék, melyet a NAMCO BANDAI fejlesztett.

  A CODE VEIN jóval több mint egy souls-klón; a From játékaitól eltérő, aprólékosan kidolgozott fejlődési rendszere van és rengeteg, NPCk-hez köthető történetet ismerhetünk meg a játék folyamán az adott NPC emlékeit feloldva. Nem a tárgyleírásokból tudjuk a történetet kimazsolázni. Minden NPC-vel tudunk beszélni és különböző tárgyakat adni nekik, cserélni velük illetve kereskedni.

  A játékot egy általunk generált karakterrel kezdjük, amit irgalmatlan részletességgel testre lehet szabni. Az anime világa itt is visszaköszön: rókafarok, cicafül, minden mehet a karakterünkre. :)

  Grafikája kiváló anime hangulatot áraszt. (aki szereti az nem fog benne csalódni). Az optimalizálás ráfért volna még, fat playstation 4-en hajlamos beszaggatni. Zenék-hangok illenek a játékba és az atmoszféra magával ragadó.

  A karakter fejlesztése 3 módon történik: szintlépés, blood veil fejlesztés (ruha vagy armor) és blood code feloldás/fejlesztés.
  Játékos statjainkat nem tudjuk egyesével fejlesztani, a pontértékek az adott blood code alapján történnek kiosztásra szintlépéskor.

  Fegyver/ Blood Veil armor fejlesztés: alapanyagok szükségesek hozzá, melyeket lehet farmolni is illetve találunk eleget a játék alatt is. Mindezeket tudjuk különböző típusúvá transzformálni, úgynevezett Chrome-ok segítségével.

  Blood Code: legfontosabb karakter tulajdonság, melyek változatait a játék folyamán szerzünk meg. Eltérő sebzéseket, támadásokat és tulajdonságokat adnak karakterünknek. Tudjuk váltogatni játék közben is, ami rengeteg taktikai manővert enged meg a játékosnak.

  Harcrendszere hasonlít a DS-okban megismertre; a parry és a backstab kapott egy látványos támadást és animációt, melyet a Blood Veil visz végbe. Igen, itt még az armor is veszélyes tud lenni. :)

  A játék elején kapunk egy npc társat, akit nem kötelező magunkkal cipelni de van rá lehetőség. A játék folyamán társakat majd tudunk váltogatni npc-k közül. Aki kemény boss harcokra ácsingózik az egyedül játsszon! :)

  Jó játékot!

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák