Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • speedmetal

  tag

  "BD50"-es forráshoz boltból vásárlással :) vagy Videotékából kölcsönzéssel juthatsz hozzá. Én mindkettőt végzem. A DVDFab konvertálása jó minőségűnek mondható - az Avatar és a Viharsziget című filmekkel próbáltam ki és alig észrevehető volt a különbség - csak ne felejtsd el bekapcsolni a kétmenetes konvertálást (jobb felső sarok zöld pipa - Blu-ray to Blu-ray - Encoding settings). Persze a többit is érdemes átfutni, hogy ne legyen meglepetés és minden az igényeid szerint történjen. Külső program csak az íráshoz kell: de az "író motor" kiválasztásával és pontos beállításával ez sem lesz gond. Amúgy tényleg pikk-pakk program, de nem rossz értelemben. Pont ez benne a jó.
  Érdemes azonban visszaellenőrizni az átkódolt filmeket, mert néha hibázik és apróbb akadások, elszíneződések lehetnek. Ilyenkor újra kezded és ennyi. Nekem Phenom II X50-es procival másfél óra alatt szokott végezni. Az írás és visszaellenőrzés tovább tart :)

  Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren. http://worldoftanks.eu/community/accounts/503964325-speedmetal_x6/

 • gg72

  veterán

  A Fab-ot én csak rippelésre használom, tömörítésre/alakításra pedig az ingyenes BD Rebuilder-t, ami szerintem egy fantasztikus kis program, hasonlít a működése a DVD Shrink-re, vagyis ki lehet szedni a fölösölges hangokat, feliratokat, lehet vele csak filmet tömöríteni, vagy az egész lemezt extrákkal, menükkel. X264 kodeket használ a tömörítéshez, ami szerintem a jelenlegi legjobb, én még DVD9-re (kétrétegű DVD) történő átalakításkor sem veszek észre minőségbeli romlást az eredeti anyaghoz képest. BD25-nél meg aztán végképp nem.
  Én akadozást, elszíneződést még nem láttam az átkódolt filmeken, pedig túl vagyok már néhányon. A tömörítés elég sokáig tart, több opció közül lehet választani, de lehet hagyni mindent automata módban. Így egy teljes BD átalakítása BD25-re Intel Q9400 CPU-val kb. 2,5 óra. Én ezt éjjelre hagyom, aztán leáll maga a gép.

  Itt találni mindig a legújabb verziót: [link]
  Ez a hivatalos fórum: [link]
  Ez pedig egy leírás a használatához: [link]

  Egyébként az a srác (jdobbs) fejleszti, aki a DVD Rebuilder-t is, ami szintén a favorit programon DVD tömörítésre (CCE-vel).

  [ Szerkesztve ]

 • sensor060

  aktív tag

  Sziasztok !

  Köszönöm nektek a válaszokat, sokmindent megtudtam, és ki is próbálom, de most eredeti lemezt sem tudok beszerezni, illetve a legközelebbi blu-ray kölcsönzö innen 40km-re van, tehát izé......
  Ez az 1-2-3 órás ujraencode-olás semmi, nekem az avchdcoder simán 30 órát irt ki jobb minöségnél, kétlépcsös menetnél, és csak a video-hoz akartam hozzányulni, hangokat ugy szoktam hagyni. Egyébként egy Intel C2D E8400-am van, 3.6Ghz-re overclock-olva.

  A bd-rebuilder-röl : azt én is észrevettem, hogy nagyon jó kis program, csak azzal van bajom, hogyha azzal "készitek" el egy filmet, akkor azt az asztali lejátszóm nem akarja vinni, disk not supported, vagymit ir ki. Ez azért is érdekes, mert ha jól tudom a ts-muxert használja multiplexeléshez, amit én külön szoktam használni, és ugy meg megeszi a lejátszó....Fontos még hozzátennem, hogy nem ujraencode-ról van szó, csak simán remux, ennyi, tehát a forrás mondjuk 30 giga, kiszedem a nem kellö feliratokat, szinkronokat, és máris ráfér egy BD25-re. Szóval megcsinálja a bd-rebuilder, csak utána a lejátszó nem szeretni. Ugyanez volt a ClownBD-vel is (ha ismerös).

  Köszi mégegyszer az infokat !!!
  -s-

 • gg72

  veterán

  Az is ismerős igen. Nem tudom, hogy miért lehet ez, nekem mindkét asztali lejátszóm (Sony S370, Panasonic BD85) és a PC-s meghajtók (Pioneer, LG, Samsung) is olvassák az ezekkel a progikkal elkészített BD-ket, szerintem nálad valamilyen szoftveres gubanc lehet a háttérben... :F

  Én ezekkel a beállításokkal használom (az Audio-n szoktam változtatni attól függően, hogy meg akarom-e tartani a DTS vagy HD hangsávokat, avagy nem) és kiírásra az ImgBurn-t használom:

 • sensor060

  aktív tag

  Helló gg72 !

  Nézegetem a screenshot-od, és a következőket kérdezném :

  1. OpenGOP (encode) - ez miez ?
  2. Limit one track for each lang (feliratnál)... értem én, hogy 1 track-et használjon mindegyik nyelvnél, de ez mire jó ? Egy dolog jutott eszembe, az Avatar-nál láttam olyat, hogy a forced felirat nem külön sáv volt, hanem bele volt "rakva" a sima magyar feliratba, de tudta, hogy amikor a "kékek" beszéltek, akkor azokat a részeket mindenképpen feliratozza. Ez lenne az ? Tehát bejelölök két magyar feliratsávot (sima és forced), és ezeket összefűzi ? Vagy ez teljesen más ?

  Egyébként fura, hogy én ilyen felirattal eddig csak az Avatar muxolásánál találkoztam, más filmnél mindig külön sáv volt a forced feliart, és nem is tudta hogy azt majd itt-ott ki kell rakni, csak ha a lejátszón bekapcsoltam ezt a forced felirat sávot. Elméletileg a blu-ray technológia tudná ezt, meg a többszinü feliratot, stb., de ahogy irtam már, eddig csak egyszer találkoztam ilyennel. Persze az is lehet, hogy eleve már a forrásom volt elrontva, és aki rippelte a filmet az szétszedte....csak azért kérdezek ilyeneket, mert ez nagyon homályos nekem. (illetve ez is).

  Köszi!
  -s-

  [ Szerkesztve ]

 • gg72

  veterán

  Azt olvastam, hogy az OpenGOP jobb minőséget ad, én ezért pipáltam ki, amúgy nem tudom/értem pontosan, hogy mit jelent... ;)
  [link]

  Hoppá, a feliratoknál én kiszedem a pipát a Limit one track for each language kockából (ezt a screenshotot nem az otthoni gépemről csináltam), szerintem ez csak annyit jelent, hogy nem korlátozza az egy nyelvre jutó feliratok számát. Mondjuk ettől még lejátszhatónak kellene lennie a lemeznek.

  Milyen asztali készüléked van?

 • speedmetal

  tag

  Ha már kódolásokról van szó. Találkoztatok-e már azzal a problémával, hogy .mkv fájlból készített Blu-ray korongot az asztali lejátszóba téve vertikálisan megnyújtja a képet a TV, mintegy figyelmen kívül hagyva - a létező vagy nem létező - fekete csíkot. Ez értelem szerűen csak a nem 16:9-re optimalizált filmeknél fordul elő, amik szélesebb vásznúak.
  Letöltöttem egy ~14 GB-os .mkv filmet, kiszedtem belőle a felesleges hangsávot, átkódoltattam tsmuxer-el Blu-ray formátumba, kiírtam újraírható lemezre, beraktam a Panasonic BD65 lejátszómba, az bekapcsolta a Panasonic TX-L32V10E TV-met és jött a nagy meglepetés: mindenki nyújtott volt. Próbálgattam mindent állítani, de végül a 4:3 teljes beállítás volt még a legelfogadhatóbb a TV-n.
  Kicsit pipa lettem, mert a számítógép tökéletesen jeleníti meg, a haverom LG lejátszó, Sharp TV párosa szintén.
  Közben kiderült, hogy nem 1920x1080 a felbontása az .mkv fájlnak, hanem 1920x800. Na ebből hogyan lehet ismét 1920x1080-at készíteni? tsmuxer nem tudja, DVDFab nem tudja - pontosabban nekem nem sikerült.
  gg72, neked BD85 lejátszód van. Találkoztál ezzel a problémával?

  [ Szerkesztve ]

  Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren. http://worldoftanks.eu/community/accounts/503964325-speedmetal_x6/

 • gg72

  veterán

  Én még nem találkoztam ilyennel, de eddig csak BD-ket alakítottam át BD25 formátumba.

 • gg72

  veterán

  Szerintem ki kellene próbálnod ezeket a problémás lemezeket egy másik lejátszóban, ha van rá lehetőséged.

 • speedmetal

  tag

  Nos igen, én is csak műsoros Blu-ray lemezek biztonsági mentésével foglalkoztam eddig, de mivel a BD65 nem kezeli a Full-HD .mkv fájlokat csak az .avi és BD forrást, ezért gondoltam, hogy átkódolom. Azóta még két filmet kipróbáltam, amiből az egyik 16:9 arányú volt és nem jelentkezett a probléma, de a másik megint csak szélesvásznú volt és annál igen. Utóbbinál vettem észre, hogy a tsmuxer karakteres kódolási parancsában 1920x800 a film bemeneti forrása. Persze próbáltam átírni a kimenetnél, de nem sikerült sehogy sem.
  Egyébként már írtam, hogy átvittem a haveromhoz, ahol az LG lejátszó, Sharp TV páros tökéletesen megjelenítette ugyanazt a lemezt, amit nálam széthúzott. Bár ha lesz kedvem és energiám, akkor átviszem a lejátszómat és rákapcsolom a TV-jére.

  Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren. http://worldoftanks.eu/community/accounts/503964325-speedmetal_x6/

 • sensor060

  aktív tag

  Helló !

  Én találkoztam már ezzel a problémával, és nem akarok marhaságot mondani, de asszem úgy sikerült, hogy a lejátszóban a video résznél a 16:9 wide illetve 16:9 normal beállitásokat változtattam, a tv-t meg fix-re 16:9-re tettem, nem auto wide-ra. Persze tudom ez neked sokat nem mond, hiszen nekem Samsung a tv meg a lejátszó is, de normal illetve wide beállitás tuti van!

  -s-

 • Lacix29

  őstag

  Blu-ray szabvány szerint csak az 1920x1080-as illetve az 1280x720-as felbontás az elfogadott. Minden más felbontást át kell kódolni (fekete sávot hozzáadva) hogy meglegyen a megfelelő felbontás.
  Sajnos más módszerről nem tudok. :(

 • sensor060

  aktív tag

  Hello !

  Egyébként ez az amit utálok, a fekete sáv alul felül. Legtöbb blu-ray film ilyen sajnos, vagy nem 16:9-es a képarány....talán 1 filmem, ami teljesen kitölti a tv kijelzőjét.
  Azt hittem, amikor vásároltam az lcd tv-t, hogy majd innentől ezek megszűnnek, erre tessék, ugyanott tartok.....
  Esetleg valamit én nem tudok jól, nem csinálok jól?

  -s-

 • Jackie_Chan

  aktív tag

  Hali!

  Most vásároltam egy PIo BDR 205-ös Bluray írót!
  Vettem újraírható verbatim lemezt is hozzá!
  Valaki le tudná irni nekem röviden mit is érdemes tudni?
  Sosem irtam még blurayt eddig!
  Olvastam az összes hsz-t imgburn-t ajánlják sokan!
  Ezen kivűl mire érdemes figyelni?
  Kerülöm a sok ganéj lemezt csak panasonic-ot veszek!

  "Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."

 • sensor060

  aktív tag

  Hello !

  Amire érdemes odafigyelni azaz adatátviteli sebesség, tehát tudja a pc-d stabilan, legyen UDF2.5 filesystem, SPTD driver-t szanálni (sebességnek odatesz).
  Az alapanyagod megvan, az már fél siker, ha odafigyelsz az írásra is, akkor nem lesz semmilyen gondod. ImgBurn figyelmeztet mindenre, ha kell felajánlja a filesystem átváltását, tehát ha ennek a programnak a menetét érted, akkor nem lehet gondod.

  Talán ennyi.......persze nem tudom, pontosan milyen lemezeket szeretnél írni, de gondolom mindenfélét, tehát adatlemezt is, és filmet is (ez utóbbi már kicsit más téma...)

  -s-

 • Fauno

  tag

  Sziasztok,

  Most vettem egy Ble-ray írót. Szeretném megkérdezni, hogy ha nekem Win XP (SP3) operációs rendszer van a gépemen, szeretnék kiírni egy Blu-Ray filmet, akkor ehhez UDF 2.5 driver kell? Ezt honnan lehet letölteni? Én most töltöttem le a Toshiba free UDF 2.5 divert hozzá, azonban ezt sajnos nem engedi feltelepíteni erre a gépre.

  A másik kérdésem az lenne, hogy átolvasgattam a fórumot, és többen is a ImgBurn programot ajánljátok, itt ha sima dvd-re szeretnék kiírni adatot akkor az "Adattípusnál" a Mode1 vagy MODE2-t érdemes választani, mi a különbség a kettő között? Ebben az esetben az UDF verzió értékét mire érdemes változtatni?

 • sensor060

  aktív tag

  Hellóka !

  Toshiba UDF2.5 driver install :
  elindit, majd ugye kiirja, hogy nincsen Toshiba eszköz a gépben, de ne zárd be azt az ablakot, hanem filekezelö indit, C:\Temp-be lesz egy furanevü könyvtár, kb. igy fog kinézni : {1347D5A6-4FE0-476A-B85F-D0FC91F55EB0}.
  Két file lesz benne, a thududf.inf-en jobb click, majd install. Kicsit vársz, ablakok becsuk, majd rebbot.
  Asszem igy mennie kell.....

  dvd-irás : mode1 ha adatlemezt készitesz, mode2 meg talán ha multisession-t, már nem is tudom igazán, de ImgBurn-ben ha a kalkulátorra rányomsz, akkor mindjárt kinyomozza, mi lenne a helyes beállitás, és szól ha valami nem jó. Beállitja a filesystem-et is (asszem UDF 1.02 kell a dvd-hez), de nem kell azt kézzel állitgatni, megcsinálja ö maga, csak nyomj az ikonra!

  -s-

 • Paulo81

  aktív tag

  Sziasztok!

  Nekem egy olyan problémám van, ami tulajdonképpen nem nagy baj, de most már zavar.
  Az img burn kb 2 perc, mire elindul. (Addig a logo-t mutatja, hogy loading, please wait és közben laggol a win)
  Miért lehet ez?

  [ Szerkesztve ]

 • Fauno

  tag

  Szia sensor060,

  nagyon szépen köszönöm válaszodat, így sikerült megoldani a dolgot, tökéletesen látja a blu-ray lemezt a gép.

  Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha blu-ray filmet szeretnék ImgBurn-el kiírni (ami nem kép fileként van elmentve), hanem (BDMV és CERTIFICATE) file szerkezet szerint, simán mappák hozzáadás szerint megtehetem? Most kipróbáltam és amikor áthúzom a 2 könyvtárat a főkönyvtárt is átviszi amiben van ez a 2 alkönyvtár (BDMV és CERTIFICATE), írás során ugye csak a BDMV és CERTIFICATE könyvtárakat írja fel?

 • Paulo81

  aktív tag

  Ja és még egy olyan kérdés, hogy melyiket válasszam szerintetek?
  aspi vagy spti?
  Utánaolvastam külföldi fórumokon, állítólag az spti egy gyorsan összegányolt layer a microsoft-tól az aspi válaszára.
  Sokan még az aspi-ra esküsznek, legalábbis audio cd írásakor. Én is szeretnék az img burn-nel audio cd-t írni.
  No meg blu ray-t is.

  Nektek mi a véleményetek?
  Addig nem akarom átállítani, amíg a ti véleményeteket nem hallom.

 • gg72

  veterán

  Én az ImgBurn által alapértelmezett SPTI-t használom Win7-en, eddig semmilyen problémám nem volt vele (Blu-ray, DVD és CD írás).

 • sensor060

  aktív tag

  Sziasztok !!

  Fauno-nak :

  Úgy tedd oda a két könyvtárat (BDMV, CERT), hogy csak az a kettő legyen egyből kint a gyökérkönyvtárban (jól ítam?), mert különben nem lesz szabványos, és az asztali lejátszók nem fogják lejátszani.
  Egyébként ha jól add-olod a file-okat, és így van, ahogy írtam, majd pedig rányomsz a kalkulátor ikonra, akkor az ImgBurn észreveszi, hogy akkor ez egy blu-ray movie lemez lesz, és ha valami nem okés (filesystem, egyebek), akkor átrakja olyanba, amilyenbe kell (UDF2.5), de előtte szól, hogy szerinte ez az lesz.......ugyanezt csinálja dvd movie-nél is, csak ott a VIDEO_TS AUDIO_TS konyvtárak vannak.

  Paulo-nak :

  szerintem régi dolog már, a 90-es évek elején találták ki, egyébként én is úgy tudom, hogy a microsoft kicsit "átvette", de szerintem ne használd. Az AHCI-nak lenne értelme, azt csípném...

  -s-

  [ Szerkesztve ]

 • Pulsar

  veterán

  Sziasztok!

  Nem teljesen illik ide, de jobb helyet nem találtam:
  meg tudá azt mondani valaki, hogyha van egy közepes gépen (Valami standard Core2Duo) és egy 1080p-s MKV szaggat rajta, viszont Blue-Ray olvasó van a gépben, akkor egy blue-ray film is szaggatni fog? Vagy ott mivel nincs tömörítés, így menni fog fele, mint a villám? :)
  Előre is köszi :R

 • sensor060

  aktív tag

  Hello !

  Igen, szerintem így lesz, de érdemes "normális" lejátszót használni, például egy TotalMedia Theatre 3-at a blu-ray lemez lejátszásához, de persze a blu-ray is tömörített, tehát oda is kell energia.
  Az mkv egy borzalmas formátum, beledobálva minden, olyan is. Sok pc, meg asztali lejátszó elvérzik tőle. Tapasztalatból tudom, hogy érdemes kiszedni az mkv-ből a nem fontos hangokat, meg ha nincsen olyan hangtechnika, ami vinné rendesen a DTS-t, akkor azt is érdemes átalakitani AC3-ra, mert ezek növelik a sebességet. Továbbá nagyon ajánlom a legújabb VLC Player-t használni mkv-hoz, mert az utóbbi időkben belekerült a GPU támogatás, azaz a videokari is fog tudni segíteni a dekódolásban. Persze legújabb driver sem árt. Persze vannak még jó lejátszó progik, például az Mplayer is elég jó ilyen téren, sőt......

  -s-

  [ Szerkesztve ]

 • Fauno

  tag

  Szia,

  köszi sikerült, csak azok a könyvtárak lettel a lemezen. Asztali lejátszóm nincs, így csak a számítógéppel tudtam kipróbálni, PowerDVD 9 programmal, azzal tökéletesen elindult és működött. :)

 • tibi72

  aktív tag

  Hali!

  Én is csatlakoznék elötem szólohoz az mkv formátum az egy borzaszto formátum. Ez valami sporolos formátum ami kezelhetetlen.Sokan mkv-t áttalakitanak Blu-ray-re de csak saját magukat csapjákbe mert ez nem lesz soha blu-ray. Lemezre ki irva instabil a lejátszokba vagy kapásbol dobos lesz. Ha meg tömöritünk akkor Blu-ray formátumba tömöritsünk be 50gbBD-t >max 23,6gbBDra. de általába a tömöritö programok bevanak már állitva a 25gbBD re ami ki irható.De nem mindengyik lemezre irhato ki 23,6gb-t mert nem birja el és hiba lehet a lejátszásnál. Egy jo tanács maradjunk mindig 23gb allat.Tömöritésnél érdemes türelmesnek lenni egy gyengébb gépel eletarthat 8h-keresztül,de ha van egy erös géped az lemehet 1h30p----2h-ra.Nem okoskodásnak nagyképüségböl szántam egy pár sort,csak a kezdöknek szánom hátha tuddok vele segiteni.Ezek tapasztalatbol szürtem le én nekem jol jöttek volna ezek a tanácsok akkor nem kellet volna anyi lemezt kidobálnom.

 • sensor060

  aktív tag

  Hello !

  Természetesen jó dolog, hogy leirogatjuk ezeket itt egymásnak, én csak a fórumokból tanulok, meg a saját tapasztalataimból.
  Az tuti, hogy nem éri meg az mkv-t átkonvertálni blu-ray-re, mert a kettő nagyon nem ugyanaz, és tényleg gond lesz a lejátszásnál.
  Amit azonban én észrevettem, hogy alapvetően 2 csoportba lehet osztani az ilyen videokkal foglalkozó embereket. Az egyik az, ahova én is sorolom magam, aki szeret lemezre archiválni, kiirni dolgokat, de mivel egy-egy filmet csak egyszer lehet megírni egy lemezre, ezért illik odafigyelni kicsit a minőségre, utólag hamar ráön az ember.
  A másik az az ember, aki inkább gyűjt sokfélét, de emiatt sok hely is kell, tehát jöhet az olcsóbbik megoldás : hdd + mkv. Tényleg olcsóbb, és egyzerre akár sok-sok filmet is lehet böngészni. A minőség nem annyira fontos, mert a lényeg, hogy megvan a film.
  Ugyanez volt a helyzet a dvd - avi idjében is. Én kifejezetten utáltam, mikor beszereztem egy filmet avi-ban, aztán egy résznél, ahol pl. japánul beszéltek, ott se felirat, se semmi....forced sub ? miaz ?
  Naszal az ilyenekre szerintem illik odafigyelni, és mindjárt minőségibb a filmnézés, ha már nem megyünk el olyan gyakran a moziba.

  -s-

 • zsulter

  csendes tag

  Sziasztok!

  Lenne egy problémám....Letöltöttem egy blu-ray koncertfilmet és mivel nincsen blu-ray írom, ezért úgy gondoltam csinálok belőle egy képfájlt és azt bemountolva fogom használni...
  Sok keresgélés után rátaláltam az Imgburn programra, amely ezt elvileg meg tudja csinálni....
  2.5.2-es verziót használom...viszonylag egyszerűnek túnik, de valami mégsem akar sikeredni, mert a Power dvd 10 (ami elvileg lejátsza) nem ismeri fel az elkészített képfált...
  az eredeti fáljok Mpeg-2 Transport streamek (gondolom ez szabvány) és két mappám van: BDMV és a Certificate.
  Úgy álltam neki, hogy ezt a két mappát beraktam az Imgburn forráshelyére, majd beállítottam neki, hogy UDF 2.50-es illetve Mode1/2048 legyen (hozzáteszem mást nem is enged). Ezután kiválasztom hogy ISO-ként mentse el. ezt kb negyed óra alatt el is készítette.
  Ezután bemountoltam a BDdecrypter programmal, majd megpróbáltam lejátszani Power DVD 10-essel (ami állítólag az egyik legjobb a BD lejátszók terén) de azt írta ki, hogy nem ismeri ezt a formátumot....
  A kérdésem az lenne, hogy mit csinálhattam rosszul???
  (Ja és XP-t használok, de telepítettem UDF 2.50-es drivert)
  Segítségeteket előre is köszönöm...

 • sensor060

  aktív tag

  Szia !

  Én tök ugyanígy csinálom, két kivétellel:
  1. mount-ra én a Virtual Clone Drive-ot használom, mert ez nem használja az SPTD driver-t, ami drasztikusan lassítja lemezíráskor az átvitelt.
  2. lejátszásra az Arcsoft féle TotalMedia3-at használom, ez a legtutibb eddig, PowerDVD volt már, hogy elvérzett.

  Imgburn-ben mindent jól állítottál be szerintem (bár én a kalkulátor ikonra szoktam nyomni, és az ténylegesen beállitja a dolgokat arra, amire kell).

  Azonban az is lehet, hogy maga a forrás is már rossz. Találkoztam már ilyennel, nem bírtam lejátszani sehogyan sem. Betettem a TS-Muxer-be, újra akartam muxolni az egészet, de akkor irogatta kifelé a progi, hogy itt és itt hiba van...lehet emiatt nem ment a lejátszás.

  -s-

  [ Szerkesztve ]

 • tibi72

  aktív tag

  Én is jobbnak találom a TotalMedia3 Platinum -ot . Én személy szerint mindig szivtam PowerDVD-vel és miota megismertem a TM3 Platinumot azota számüztem a a gépröl a Power DVD-t

 • zsulter

  csendes tag

  Értem...megpróbáltam az általatok javasolt lejátszót, de azzal sem indult el....
  Viszont olvasgattam külföldi fórumokat a témában és ott azt írták, hogy maga az operációs rendszer (windows XP) a hibás, merthogy nem támogatja a Blu-ray-t, ergo hiába bármilyen driver, csak felismerni fogja, de lejátszani nem, egyik lejátszó sem...
  Erről mi a véleményetek???

 • sensor060

  aktív tag

  Szia !

  Én xp alatt is használom, meg fedora linux alatt is, tehát nem az xp a ludas. ha fentvan az udf2.5 driver, akkor nem lehet probléma. Esetleg a mount ?

  -s-

  [ Szerkesztve ]

 • Lajos84

  csendes tag

  Sziasztok!
  Én is most vettem egy pio BDR-205-ös blu-ray írót.
  Abszolút kezdő vagyok mindebben még soha nem írtam ki blu-ray filmeket, ebben kéne segítség.
  Hogy kell filmetírni mire kell vigyázni stb?

  Azt szeretném kérdezni hogy láttam olyan blu-ray filmeket ami 6-8GB és olyat is ami 22GB körül voltak. Most ezek rendes blu-ray filmek és 25GB blu-ray lemezre kell kiírni öket?

  Bocsi ha hülyeségeket kérdeztem de semmit nem tudok a blu-ray filmekről és írásáról.

 • sensor060

  aktív tag

  Szia !

  Nem lepattintani akarlak, félre ne érts, de szerintem jó lenne visszaolvasnod a fórumot, mondjuk a nyári hozzászólásoktól.
  Sok dolog van, de nem kell megijedni, a blu-ray meg mkv szinte ugyanaz, mint a dvd meg az avi.
  Kelleni fog neked az ImgBurn, udf2.5 driver (xp-mél csak), jól jöhet egy dvdfab, vagy egy bd-rebuilder, szerezz egy ts-muxer-t, egy mkvmerge-t.

  -s-

 • Lajos84

  csendes tag

  Köszi a segitséget végülis én csak 22GB-23Gb körüli filmeket szeretnék kiírni amivel már nem kell semmit csinálni csak kiírni lemezre.

 • sensor060

  aktív tag

  Szia !

  Akkor azok BD iso file-ok lesznek.....ha így van, akkor egyszerű, az iso ugyanis minden beállítást tartalmaz, már csak az írási sebességet kell beállítanod.
  Ha nem, tehát file-osan van meg, akkor meg BUILD mód az ImgBurn-ben, Disc Layout Editor-ban megmutogatod a file-okat, rányomsz a kalkulátor ikonra, az beállitja neked a dolgokat (filesystem, stb...), majd írás. Én egyébként mindig ISO-ban tárolok mindent, szerintem sokkal könnyebb a tárolás, lemezre írás.

  -s-

 • KubanitoS

  veterán

  Sziasztok!

  Elég új dolog ez a BR írási őrület, szerintem egy pár év múlva csak nevetni fogunk az itt írtakon. :) Mint kb a DVD-nél.

  Nekem is lenne egy pár kérdésem. Visszaolvasva a következőket tudtam leszűrni: Íráshoz IMGburn-t ajánljátok, ha az adott BR film kettő mappából áll (BMDV, Certificate) akkor ezeket simán berakom a gyökérmappába és úgy írom ki.

  Kérdéseim:

  Van valami ajánlott BR-író? Én igazából valamilyen LG íróra gondoltam, hiszen meg vagyok elégedve ezzel a márkával a DVD íróim is mind LG-k.

  A boltban vásárolható BR írók közül mindegyik támogatja a BD25 és BD 50-es lemezek írását?

  A BR filmek közül az 50 gigásak (BD50) szebb látványt nyújtanak?

  Ha letöltök egy 50 gigás BR filmet, amely nem isóban, hanem a két "főmappaként" jelenik meg a gépemen, akkor azt simán berakom IMGburnnel UDF-ként és az írás után az asztali lejátszóm tökéletesen le fogja játszani a lemezt?

  Ha van egy BD 50-es filmem, amelyet az általatok is javasolt "BD Rebuilderrel" átalakítok BD25-re, akkor ugyanúgy romlani fog a képe? Kb mint DVDShrink 8giga -> 4 giga?

  A különböző oldalakról letölthető BR filmek közül a BD25 és BD50 közül csak az utóbbi a hivatalos "nem tömörített változat"? A BD25-öt csak "kitalálták" hogy a BD50-et tömörítve ki lehessen írni a filmeket BD25 lemezre?

  Tehát a boltban vásárolt legális filmek a BD50-nek felelnek meg, amelyet sokan BD25-re tömörítve raknak fel a netre valamivel rosszabb minőségben?

  [ Szerkesztve ]

  Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

 • gg72

  veterán

  Az LG BH10LS30 jó író megfelelő lemezekkel, de én pár ezerrel többért (30ezer körüli áron) inkább a Pioneer BDR-205 típust venném, ez nem válogatós a lemezeket tekintve, nagyon szépen írja a DVD-ket is.

  Mindegyik író támogatja a BD25 és a BD50 lemezek írását.

  Nincs olyan, hogy a BD25 "tömörített változat", szép számmal akadnak a gyári lemezek között is olyanok, melyek ilyen lemezekre kerülnek, pl. a legutóbb nálam jártak közül a District 9, vagy a ZZ Top koncert BD volt ilyen.

  BD50-ről BD25-re való tömörítés egyáltalán nem jár olyan szembetűnő minőségromlással, mint a DVD esetén, én pl. nem is használok BD50 lemezeket, BD Rebuilder-rel mindent BD25-re tömörítek le és nem látok különbséget az eredeti BD-hez képest egy 42 colos full HD Sony LCD TV-n. De nem csak én nem látok, más fórumokat (pl. a Rebuilder fóruma) olvasva is ez az általános álláspont. Az x264 codec szenzációsan jól dolgozik, nem lehet összehasonlítani a DVD MPEG2 formátumával.

  Igen, ImgBurn-nel a két gyökérmappát kell kiríni, más teendő nincs, ill. itt sem ajánlott gyorsabban írni a lemezeket a specifikációnál. Pl. az általam használt Panasonic BD-R lemezeket 4X írom, habár az íróm 10X is tudná, de én azt a 23 percet is ki tudom várni.

  Blu-ray Disc = BD és nem BR.

 • KubanitoS

  veterán

  Köszönöm szépen a gyors választ és felvilágosítást! :R

  Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

 • sensor060

  aktív tag

  Szia !

  Ez az "őrület", az már kb. 5-6 éves dolog, nem friss, csak esetleg itt nálunk magyarhonban, kell kis idő, míg ezek betörnek a vadkeletre. Az első próbálkozók mindenképpen mi vagyunk, akik leírjuk a tapasztalatainkat, a többiek ilyen téren kis előnyt élveznek, de szerintem még évekig a dvd lesz a nyerő. Nem csak az ára miatt értem ezt, hanem sokan a szemem láttára mondták azt, hogy nem látnak különbséget egy blu-ray film (1920x1080), és egy dvd film (720x576) között. Sok ilyen ember van, és lassan, egyesével fognak rájönni az emberek, hogy egy 40"-os fullhd-s tv-n már nem a tv adást, meg nem a 700 megás avi-kat kellene erőltetni, mert erősen látszódnak a tömörítési hibák, a sávszél, a felbontás....
  Ehhez idő kell, de szerintem a blu-ray lemezek írása nem fog már változni, mivel az ISO adva van, rippelés adva van, h.264 adva van, csak az írók és a lemezek fognak változni mint árban, mint minőségben. Még azt sem mondanám, hogy a sebesség nőne, mert én például még mindig 4x-esen írok dvd filmeket is, pedig az író tud azt hiszem 16x-ost is, más kérdés, hogy milyen lesz a minősége 1-2 év múlva. Blu-ray-nél még nagyon ez sincsen, ugyanis ha jól tudom, az elméleti maximális írási sebesség a 12x-es lesz, de itt is ugyanez van, mint a dvd-nél, hogy aki minőséget szeretne, az 4x-esen fog max. írni. De itt már bejön az is a képbe, hogy egyáltalán tud-e egy "átlagpc" stabilan mondjuk egy 8x-os BD írást... ..szerintem sok pc elvérezne rajta!
  Pont ez a varázsa a lemez írásnak, hogy időbe telik, addig nem csinálunk semmi mást a gépen, várjuk, míg megpörkölődik a lemez. Odafigyelünk rá, és akkor maradandót alkotunk.

  -s-

 • KubanitoS

  veterán

  Ja, a Blu-Ray élvezetéhet szükség van egy legalább 100-120 centiméteres átmérőjű LCD tévére. Az én szobámban egy régebbi (5-6 éves) 70-es Samsung tévé van és azon nem látni a különbséget. Mármint nem a br-dvd között, hanem egyszerűen a régebbi tévémen sokkal jobban néznek ki a DVD filmek, mint az LCD tévénken.

  Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

 • jimmy74

  őstag

  Sziasztok engem érdekelne a br irása.Most vettem tv-t,br lejátszót,br belsö irót.ha kell tud valaki segiteni?

  WoT:jimmbo

 • gg72

  veterán

  Szerintem először is kezd azzal, hogy kb. a 89-es hozzászólástól végigolvasod ezt a topicot, itt nagyjából le van írva az összes program és módszer BD-íráshoz, ha ezután is kérdésed van, akár konkrét is, tedd fel nyugodtan! ;)

 • kovecses

  aktív tag

  Most ismerkedem csak a "Blu-ray"-el.

  Arra szeretnélek megkérni benneteket, hogy (hülyén hangzik, de) mondjátok el nekem hogyan lehet BD lemezt írni...szeretném megtanulni!

  DVD-t CD-t tudok írni, de ez még új nekem.

  Egyenlőre még az író típusa sincs eldöntve,de Plextor-t szeretnék ha lehetséges, az szimpatikus. Ha írót is tudtok ajánlani, azt a segítséget is szívesen fogadom!

  Előre is köszönöm!

 • jimmy74

  őstag

  Visszaolvasva a következő kérdésem lenne:letöltöttem a BD rebuilder legújabb változatát de nem tudom telepiteni!Nem találok olyan file-t. ha win7-esem van akkor ugye nem kell az udf 2.5? driver(bocs de nem használtam?vagy igen?) Kiirtam neroval mkw file-t br lemezre egy adat hd kék lézer felirásban akkor ez minőségben olyan a BD25 tipusú "két mappás" vagy iso féle filmhez mint xvid és dvd vagy br rip közt?

  WoT:jimmbo

 • gg72

  veterán

  Az írással és tömörítéssel kapcsolatban neked is csak azt tudom tanácsolni, mint az előbb, hogy érdemes elolvasni a legutóbbi kb. 50 hozzászólást, abban minden benne van. Ha úgy gondolod, hogy mégsem, vagy valami nem világos, akkor jöhetnek a konkrét kérdések.

  Amúgy röviden: írásra ImgBurn (ingyenes), a BDMV és a CERTIFICATE mappákat kell kírni vele, amelyek ha kevesebb, mint 23GB helyet foglalnak, akkor nincs is más teendő. Ha ennél nagyobbat, akkor kell használni a szintén ingyenes BD Rebuilder programot, amelyet én a DVD Shrink-hez hasonlítanék, legalábbis funkciói nagyjából megegyeznek azzal (csak film átkódolása, vagy egész lemezé, fölösleges hangsávok eltávolítása, stb.). Ez kiváló minőségben tömörít le bármilyen BD-lemezt egyrétegű BD-R lemezre (BD25), vagy akár AVCHD-re (ez ugye egy DVD-n lévő Blu-ray). Ja, és természetesen kell egy program, amivel gyári BD-ket olvasol be a merevlemezre, erre kiválóan alkalmas a DVD HD Decrypter része, ami szintén ingyenes. Ha netről letöltött filmeket akarsz kiírni BD-re, az már más téma, hiszen azok különböző formátumokban lehetnek fent, pl. MKV. Ezekhez külön átalakító program kell, pl. tsMuxeR. De egyébként nagyon sokféle átalakító és író szoftver létezik, én most azokat soroltam fel, amelyeket én használok, eddig gond nélkül.

  Az íróról: teljesen fölösleges a Plextorra 50-60ezret kiadni, amikor 30ezerért megkapod a Pioneer BDR-205 típust, a Plextor 940SA ugyanez az író, csak más "ruhában"... :K

 • gg72

  veterán

  A BD Rebuilder helyes működéséhez további 3 program szükséges:
  [link]

  FFDSHOW
  Haali Matroska Splitter
  AVISYNTH 2.57

  Ezután működnie kell, UDF 2.5 nem kell Win7 alá.

  "Nem találok olyan file-t." Ez mit jelent? :F A program eleve egy tömörített mappában van, azt ki kell csomagolni, majd onnan futtatni az exe fájlt.

  Ha Nero-val egy MKV-t írtál ki simán BD-R lemezre, az nem BD formátum, hanem sima adatlemez lett, vagyis azzal nem tud mit kezdeni egy asztali lejátszó. MKV átalakításhoz tsMuxeR program kell, majd válaszd a Blu-ray opciót. Így készül el a két mappa, amit már ki lehet írni BD lemezre.

 • kovecses

  aktív tag

  Köszönöm!

  Én is a Plextort és a Pioneert néztem ki!

  Az írásról annyit, hogy egyenlőre mkv fájlokat szeretnék majd kiírni BD-R (1 layer 25GB) lemezre, úgy, mint akkoriban ahogyan a DVD lemezekre írtam ki az avi fájlokat.
  Azért szeretném mert a hülye médialejátszóm, usb-n csak fat32-őt támogat, de megeszi lemezen az mkv-kat, de nem mind fér rá dupla rétegű dvd-re

  Tehát, sok mkv fájlt szeretnék kiírni BD lemezre.
  Ehhez szükségem van bármilyen különleges eljárásra, kódolásra, programra, vagy úgy van mint régen az avi-s korszakban, hogy Nero-val kiírom a BD lemezre és kész?!

Hozzászólok Aktív témák