Új hozzászólás Aktív témák

  • ignorant

    senior tag

    válasz ZollR #6022 üzenetére

    Vááá köszönöm a Japán zászlót, nagyon szeretem a japánokat!

    Szivesen, lass benne ami szeretnel, en csak virtualis pirospontnak szantam ;)

    Hadd mondjam el, 2 hét alatt adta fel a csomagot...

    mert a "nyeu-i úriemberek" sem annyira úriemberek egy regulálatlan piacon.

    Ezert volt feedback rendszer...amugy nem hiaba todultak az emberek oda, a userek nagytobbsegenek kurva jo dolog volt, es igen jol mukodott. A rossz vendorok kirostaltalodtak.

    Egy szabad piac feedback/reputation/transzparencia alapu, ami mellesleg tokeletesen mukodott a resztvevok elmondasa alapjan.

    Ez nem jelenti hogy nem lehettek negativ tapasztalatok is, de reputable vendor-ok kompenzaltak korrekten, (elmenybeszamolok alapjan). Nem erdeke egy oszinte kereskedonek atvernie senkit, mert elvagja magat a kovetkezo vasarloktol.

    Ami jol mukodik bolt a legit terben, nem a szabalyozasok miatt mukodik jol (az max dragabba teszi, megoli a fejlodest), hanem inkabb a verseny/erdek miatt.

    az emberi gyarlóság a tetőfokára hágott a 21. században

    Ez melysegesen relativ, szerintem kevered a hatekonyabb informacio aramlassal a "tobb gyarlosagot", a sajat berogozdeseden mulik hogy egyeltalan mit tekintesz gyarlosagnak, ezert pontositani kellene.

    A szabadsag nem egyenlo azzal, hogy kizsigerelo/elnyomo kormany hianya eseten , mindenki mehetne rabolni/eroszakolni, stb "szabadon".

    Transzparenciaval mar eleve nagyon sok minden gyogyithato lenne, de itt jon kepbe a status quo, ha egy szuk reteg kezeben oszpontosul a hatalom, nem erdekuk hogy overall mindenkinek jobb legyen, atveszi az iranyitast a greed mindenek felett.

    Kicsit megforditva. Kis emberkent elvar toled 100%-os transzparenciat a kormany, de forditva ez 0%.
    Nem meglepo hogy a "ki tereli a tobb hulyet" elv ervenyesul most.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák