Új hozzászólás Aktív témák

  • ninjacat

    tag

    válasz ZollR #6022 üzenetére

    "minden olyan dolog amit nem kötnek szabályok azonnali kontrollálatlan káoszba rohan. Lehet azért mert az emberi gyarlóság a tetőfokára hágott a 21. században, vagy azért mert elfelejtettünk "szabadon" élni, és kellenek a konvenciók amik utat mutatnak (nem utolsó sorban visszafogják a csőcseléket)."

    Ott van pl. az Észak-Koreai NDK ahol vannak egyént igazgató szabályok szép számmal, nincs káosz, tehát az szerinted rendben van. Vannak emberek akik úgy érzik jól magukat, ha minden lépésüket szabályozzák, és pl. nem csinálnak gyereket, mert nem találták rendeletben leírva a magyar közlönybe, hogyan kell betenni az asszonynak. Nem nekik találták ki a bitcoint.

    A bitcoin nagy lehetősége, hogy alulról épülő kezdeményezésként beépüljön a demokratikus intézményrendszerbe a fékek és ellensúlyok közé, hogy állambácsi ne tudjon felépíteni egy újabb Észak -Koreát. Ha néhány vezető arra tekerné a kormányt, és jön a csengőfrász időszak, akkor többen használnak bitcoint. Az állam diktatórikus rendszerekben a pénztárcád totális ellenőrzésére törekszik.
    Ha rendben van a demokrácia, élhető a közeg, akkor kevesebben használnak bitcoint, mert kevésbé van rá szükség ellensúlyként.

Új hozzászólás Aktív témák