Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
MSAA nem használható a mai deferred rendering motorokkal, na meg teljesen hatástalan ugye az átlátszóságnál vagy részecske effektekre például....anno jó volt, mert kevés effekt volt meg relatíve szögletes látvány...
E.Kaufmann: Why Your Brain Blinds You For 2 Hours Every Day Itt láthatod, hogy az agyunkban is van frame generation meg kisebb képrészletekből pakolja ki azt amit látunk
Nagyon érdekes videó, érdemes végignézned, hogy milyen hihetetlen mennyiségű munkát végez az agyunk! Még a jövőt is "jósolja" az agyad a látásod alapján, mert amúgy kevesek lennénk gyors reflexekre.
-
tibaimp
nagyúr
"...illetve a kséleltetést csökkentő modult is tartalmazza..." -- el van írva a szalagcím!
-
PuMbA
titán
válasz
E.Kaufmann #8 üzenetére
A szemünk is következtet, ha utánanéztél már ennek, hiszen a látásunk az agyunk nagy feldolgozási kapacitása nélkül baromi gyenge lenne
Nem véletlenül látunk például gyors mozgások esetén elmosódást. Vagy hogy az agyunk kivágja az orrunkat a látásunkból. Szerintem nincs baj ezzel, hogy ezeket a trükköket a számítástechnikában is használják. A természetből már sok dolgot ellestünk / átemeltünk a technológiánkba és bevált.
-
Duck663
őstag
Van AI képessége a 6xxx szériának, csak a FP8 adatformátumot amit az FSR4 használ, azt nem tudja. Más adatformátumok lehetősége viszont adott. A xess-nek is kettős működése van és működik is 6800-ason. Lehet az FSR4-nél is meglesz ennek a lehetősége, bár ez elég kérdőjeles.
-
PuMbA
titán
válasz
E.Kaufmann #3 üzenetére
A képkocka generálásban tudtommal nincs úgy AI, hiszen az AMD-nél minden VGA-n működik az AFMF2, még az RX6700XT-mmel is, amibe egyáltalán nincs AI egység. Ugye ezért nem fut rajta az FSR4
Minőségben pedig ugyanazt hozza, mint a többi gyártóé, kiváló!
A felskálázásban is nagyrészt csak a képkockák összekombinálásánál van AI használva, de erről pontos infóm nincs. Tudtommal ezért hívják "AI-based"-nek őket és nem teljesen AI-nak, mert nem találgatásról van szó.
-
Duck663
őstag
Ha xess-t támogató játékokba bemásoljátok az xess.dll-t (a név nem változik) akkor működik. Sajnos én nagyon hamar teljes cpu limitbe vagyok, így a gyorsulás változására (már ha gyorsult) nem tudok hiteles információt adni, viszont a minőségre jól néz ki. Ultra Quality és Quality beállítások mellett nem (játék közben) olyan mintha natív lenne. Álló helyzetben nem vizsgálódtam, mert minek, nem állóképeket szoktam nézegetni.
-
zooly
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #3 üzenetére
Szerintem nincs "AI" a frame generalasban, legfeljebb a kapcsolodo fix funkcios szamitasokat elvegzik a tensor magok. Egyebkent a framegen felre van ertelmezve, inkabb egy motion smoothing megoldaskent erdemes ra tekinteni, hasonlon mint a TV-kben elterjedt szappanopera effektre, van akinek bejon van akinek nem.
-
PuMbA
titán
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
Nem odaképzelés van, hanem az előző képkockák alapján dolgoznak, valós információból
Az egyik cél a TAA leváltása, ami eléggé elmossa a képet meg ghostingol, tehát hiába vagy natív felbontásban, ha közelébe se vagy ahhoz a natív részletességhez, mint a 2010-es években. A felskálázók ma már jobb képminőséget tudnak, mint egy régi szög egyszerű TAA na meg sebességben is nyersz minimum 20-30%-ot Quality módban.
-
E.Kaufmann
veterán
Akkor most már ez a jövő (vagy jelen), nyers erőből már nem tudnak nagyobb felbontást több képkockát kipréselni értelmes fogyasztás mellett (egyik gyártó sem), ezért inkább odaképzeltetik a részleteket?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az eljárás 2.0.1-es verziója a felskálázó, a képgeneráló, illetve a késleltetést csökkentő modult is tartalmazza.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest