Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fear2

    tag

    válasz biker #23 üzenetére

    Értem.
    Lehet hogy ez okozza gondot.
    Atomjaira szedtem a KPE-t, átpucoltam és s csúszó felületeket megkentem Saeco zsírral+a mozgató motor fogaskerekeit is.
    Most a darálási idő hosszát(imp) engedi felvinni 110-re(eddig 95 volt a max, mert befulladt) és visszavettem a hőmérsékletet: 95 fok-ra.
    A kifolyó kávé hőmérsékletét közepesen hosszú kávé esetében 73-83-73 fok hullámban mértem.
    Megjelent a crema és a kávé savanyúsága is erősen csökkent, színe sötétedett.
    a lefőzés után 1 perccel szépen kirétegződik egy nagyon barna(szinte fekete) alsó réteg, felette egy átvilágítható sötétbarna rész és a tetején egy közepesen vastag, buborékmentes crema.
    Azonban most hosszú kávé esetén a lefőzés felétől elkezd "csikorogni/sípolni" a víz benne.
    Félek,hogy nem lesz így tartós. (+ a tömörítés is épp a szélén van,hallatszik,hogy majdnem leáll)
    A pumpa javítható vagy cserélni kell?
    Lehet,hogy a KPE mozgató motor is gyengül?

    Előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák