Új hozzászólás Aktív témák
-
aero.
veterán
Nem a működési elve érdekelt, hanem a megvalósítása android fejjel.
E39-ben ha nem adsz annak az ANT kábelnek 12v-ot, nincs rádiód.
Lexusomban motoros antenna van. A gyári kábelkötegen kimérve, 12v-ot adva egy kábel sem tolja ki az antennát. Ha rádugom a gyári rádiót, az egyből.Erre kell majd még egyszer rájönnöm. Ha azt megtalálnám, akkor szerinted az androidos fej is kitolná az antennát. Jó lenne, ha így lenne. Bár még sosem mértem rá az ANT-ra, hogy az ad-e feszültséget. Józan paraszti ésszel nem, a BMW esetéből kiindulva.
Ne keverjük most ide, hogy az egész karosszéria test, én ezzel tisztában vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
Van jel. Menetközben néha serceg picit. Illetve városban vettem észre, hogy van olyan hely ahol teljesen elmegy.
El.antenna vezeték van az autóban, erre rakotottem a rádióból kijövő "ant" 12v-ot de nem segített. A jvc-n ez be sem volt kötve, mégis jobb volt. Abban bizok, hogy mivel annyira nem borzalmas a vetel, segit rajta egy ilyen erősítő
-
Third Watch
csendes tag
Akkor azzal, hogy le húztam a +-os akku sarut nem értem el semmit ha jól értelmezem az a helyzet ,hogy az előző tulaj rakta bele a fejegységet nem én úgy hogy nem tudom ,hogy mi lett rá kötve és mi nem 2007-es honda cityről van szó nem jelzi , hogy cserélni kell az olajat csak már le járt a 10 ezer km azért cseréltem. Ezt a kiveszem töltőre teszem és úgy reset majd csak hétfőn tudom kipróbálni mert jelenleg dolgozom amiket leírtam azt is úgy mond szünetemben csináltam ma meg.... De furcsállom hogy pont akkor lett ilyen miután olajat cseréltem.. eddig semmi baja nem volt.Igen a recovery menüre gondoltam én is mert Youtubon láttam, hogy ott felajánlotta hogy reboot android bíztam benne hogy ebben is lesz egy olyan de minden egyes trükköt kipróbáltam power+home,power+res de semmi .
-
jFox
őstag
Köszönöm a válaszokat, kb én is erre a következtetésre jutottam.
De annyira olcsó volt, hogy nem tudtam ellenállni.(A mostani árnál is olcsóbb...
)
Vettem hozzá erősítőt, de nem sokat javított a dolgon.
Viszont a rádiót leszámítva én meg vagyok vele elégedve. Zene szépen szól, navigáció elég pontos, pedig én is csak belöktem a műszerfalba a GPS antennát a fejegység mögé.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
jdeutsch
tag
Lehet igazad van, de ha ismered a Fiat punto 2012- müszerfalát ( a punto evo újabb változata)
akkor beláthatod, hogy csak ez fér el benne, minden más csak erős gányolással rakható be!
A gyári müszerfalat pedig nem szeretném szét trancsirozni, de ha van jó ötleted szívesen meg hallgatom. -
sebijani1982
senior tag
Köszi, a régi rádió mikrofonját nem szerette az új rádió. Bekötöttem az új rádióét, egyből jobb a hangzás! (Azt hittem megúszom, azért nem volt cserélve akkor...
)
Köszi a tippet még egyszer!"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
B. Tamas
aktív tag
Köszönöm szépen, kb a felét meg is értettem.
Ahogy írtam én nem konyítok ennyire a dologhoz, de olyan helyen dolgozom, ahol vannak emberek akik igen (de a jelek szerint ezt a kondis megoldást nem ismerték). Az biztos, hogy mindkét pozitív szál kapott naftát. Azt nem tudom, hogy egy profi, ipari laboráramhoz kell e a kondi, ott azért elég pontosan lehet beállítani a feszültséget és áramerősséget, az inagdozások esélye meglehetősen csekély. (Most épp a 3-as metró új, Siemens vezérlőszekrényeit gyártjuk, vagyis már teszteljük, szóval ilyen szintű technikáról beszélek.)
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128Gb
-
Fail3D!
addikt
Hat ez most fajt... Jo hogy irod.. Amugy akkor akar tonkre is tehettem volna a radiot ha csak ugy rakotom az akksira? Meg jo hogy ilyen jo tippet kaptam hogy csak akksira rarakom es ennyi:D Felhoztam egy akksit pont ezert.. Egy autos led egot rakotottem tesztre, mazlim volt hogy nem ment tonkre? Mondjuk inverteren kersztul kapta naftat az gondolom segitett a happy enden.
-
AnnB53
újonc
Köszi a segítséget. Megnéztem, FAT32 van rajta és 8gb-os a pendrive. Lehet akkor a fejegységgel van valami? Vagy ha egyszer hagyom hogy leformázza, aztán laptopról visszarakok rá mindent, megint formázni akarja majd következő csatlakoztatáskor?
Vagy megérné akkor forgalmazótól jobbat, újat venni inkább?[ Szerkesztve ]
-
B. Tamas
aktív tag
Ezzel vitatkoznék. Azért vesz az ember Androidos cuccot, mert több lehetősége van. Amit te mondasz azt egy negyedennyibe kerülő vacak is tudja. Nekem van rajta 4 féle navi, 4 zenelejátszó (Spotidy + 3 internetes rádió), 5 OBD olvasó, stb stb.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128Gb
-
B. Tamas
aktív tag
Szerintem engedd el ezt a témát, DE hogy válaszoljak neked:
Egy időben természetesen egy zenelejátszó fut, Én a Spotifyt, a Qdance-t és a DI.fm-et szoktam hallgatni, a párom offlájn a kis megszokott listáját Powerampon (kereskedelmi rádiókat elvből nem hallgatok).Az én autómban még nincs számítógép ami minden lényeges infót megjelenítene ami érdekelhet, így minden adatot pl hibakódot (de akár egy vízhőfokot) így tudok kinyerni és igen, elég lenne egyetlen app is erre és kb havi 2x van elindítva, de nekem így jó ha tudok választani ebben is (annak ellenére, hogy valóban nem vagyok autószerelő igaz ezt nem írtam meg előtte neked, akár az is lehetnék ha nem informatikus lennék).
Azt szintén ne akard már nekem megmagyarázni, hogy miért kell 4 navi, de elárulom: Itthon és EU-n belül a Waze-t használom. EU-n kívül az offline Sygic-ot és geocachinghez a Locust mivel ha koordináták vannak megadva azzal a legegyszerűbb megkeresni egy parkolót vagy egyéb tájékozódási pontot ami még kocsival elérhető, a Maps meg ugye gyárilag rajta van, azt kb évente 2x használom ha műhold kép kell.
Abban egyetértek veled, hogy ha lehet így fogalmazni átlag feletti felhasználónak számítok, de ahogy már írtam a kérdezőnek válaszoltam a saját nézőpontom és a 2Gb/4Mag és 4Gb/8Mag közt nincs olyan egetverő árkülönbség és ahogy írtam fejegységet nem 1-2 évre veszel, mint pl telefont, fontos, hogy 5 év múlva is menjenek rajta az appok amik ahogy fejlődnek szépen lassan egyre nagyobb étvágyúak lesznek.
A telefon témát hagyjuk, nem akarok neked álmatlan éjszakát okozni, de a telefonjaim az első kézhezvételtől számítva kb 2 órán belül köszönő viszonyban sincsenek a gyári, dobozos állapottal.
Ez a fórum attól szép és jó, hogy nem vagyunk egyformák, ha így lenne milyen unalmas lenne, és lehetőleg tiszteljük egymás véleményét személyeskedés (Nagyon nagy sületlenséget írsz azt tudod ugye?) nélkül, mert lehet, hogy nekem meg az a sületlenség amit te gondolsz.
Szóval ezzel ezt a témát tényleg lezártam, további szép estét.
[ Szerkesztve ]
-
B. Tamas
aktív tag
Egyetértek. Pontosan ezért szoktam javasolni mindenkinek, hogy ne 2-3 éve kiadott elavult rendszerrel vegye a fejegységet (amit nem 1-2 évre vesz az ember), hanem az elérhető legújabbal hogy minél később legyen vele szopás. Jah, hogy olyan nincs 30ezerért?!
-
-
hzx0
aktív tag
Mivel ez egy rootolástól feküdt meg valószínűleg nem a nand sérült. Amúgy egyet értek mindennel amit irtál. Kicsi Kinaiak nagy bizniszt csináltak ebből.
@da012807
Még az jutott eszembe lehet sérült a file amit küldött a Kinai. Gondolom Md5 nincs hozzá. Először próbáld még egyszer letölteni és úgy felrakni. Ilyen volt már nekem is. -
svgyula
addikt
Még valamit észrevettem a viedón annak a menüje az 6-os droid! Szó nincs 9-es verzióról! A 7-es verzónál a bal oldalon felül a virtuális kapcsolók jelennek meg. A 8-as verzónál a bal oldalon jelenik meg menüvel! Eddig tudom 9-es még nem volt a kezemben.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
Még egy dolog amire érdemes figyelni! Az android verziók sem "mindenhatóak", vagyis azok is az új hardver-új szoftver verziót követik. Tehát egy 2-3 éves vasra fel lehet buherálni az új rendszert de szinte biztosan lassú és hibás lesz a működése! Tehát senki ne várjon "coddákat"
Videót, zenét, GPS-t lehet használni a 6-os driddal is! Ezeknél nem létfontosság az újabb és újabb alkalmazás használata, vagy azok frissítése! Nagyon sokan vannak akik azt hiszik egyszer csak meg fog történni a "codda" és egy frissítéstől minden olajozott villámként fog működni!
De nem fog!
Még valami ezek a szerkezetek nem több évszázadra készülnek de még csak nem is egy kocsi élettartamára! Ezeknek sem hosszabb az élettartamuk mint egy telefonnak SŐT! az állandó ki-be kapcsolástól esetleges áramkimaradástól(ami ugye a telefonoknál nincs!!!) ezek hamarabb fogják kilehelni a lelküketHa minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
goku84
újonc
köszönöm a válaszod! Úgy gondolod, hogy a rossz bekötésnek köze lehet ahhoz, hogy előbb van hang és minden funkció működik és a kép csak jóval később jön be?! ahhoz tudom csak hasonlítani mint az lcd tv hang van kép nincs eset csak itt ki is kell cserélni valamit, hogy legyen kép.
-
zsolez76
tag
Akkor nálam is ilyen táp ellátási gond lehet. Jó sokáig működött,hogy indításnál onnan folytatta,ahol abbahagyta,de egy pár napja indításnál újraindul mintha ki lett volna kapcsolva. Autómatikusan elindul a rádió,persze elfelejtve a programozott csatikat és újra be kell kapcsolni a wifit,amúgy maradt minden beállítás. Én eddig a hidegnek tudtam be.
-
zsolez76
tag
Egyébként lehet,hogy a fejegységemmel van valami. Kiszedtem a fejegységet,kimértem a sárga vezetéket kulcs nélkül,megvan benne a 12 volt. Viszont ma mentem 30km-t,leálltam a boltnál,bementem 5 percre,mire kijöttem, indításnál már újraindult az android. Tehát 5 percet sem bírt ki,a kocsi "meleg" volt úgymond. Hogy derítsem ki,hogy a fejegység hibás-e?
-
bl4ze
veterán
Lehet, passz. Rádió beállítás sosem veszett el, de a naptár/óra igen.
Szinkronizál, de ugye a GPS-nek amire jelet talál idő kell. Ezért is gyújtással indítok, majd utána indít az autó amikor a boot logo (KIA logo nálam) meglátom.
Akkor jó, és ott van a pontos idő+dátum. GPS-nek kell azért idő amire magához tér.... (nincsen bekötve antennára - fel van ragasztva a szélvédő felső részéhez).:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
60Ah akku van benne, és ez a töltő volt másik, kisebb akkuhoz is régen.
Eddig nem volt vele gond, ez van itthon - ezzel tudom tölteni. KIA Sportage, 2015-ös 60Ah akku van benne, néztem
A Banner azt mondja folyamatos 1,8A töltést ad amíg 14,3V nem ér el a feszültség a leírás szerint.[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Nem értek ennyire hozzá, sajnos.
Ma reggel még nem volt 100% töltés alatt, úgyhogy estig remélem feltölti.
Garázsban áll orral, így a bikázáshoz ki ként tolni, utcára szembe állítani másik autóval stb.
Egyedül vagyok most otthon, így ez nem annyira volt opció.
Remélem délután be tudom indítani, és akkor megyek vele + meghajtom pályán, hogy töltsön rendesen.Nem értem miért adják "Car" töltőnek, a Banner-nak van "Bike" töltője, ezt autóhoz árulják.
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Ma estig meg is lesz az a 33 óra kb. A töltő nem ég le, a led-ek szerint normál módon tölti.
Már korábban is használtuk másik autók töltésére, gond nélkül.
Gondolom délutánra lesz benne annyi kraft, hogy be tudom indítani az autót és utána megyek vele egy pár km-t rádió+fűtés nélkül, hogy töltsön a generátor szépen.
Garázsban van, így (jég)hideg sem lesz a motor..:. bl4ze .:.
-
jdeutsch
tag
Szép reggelt Neked és a fórumozó csapatnak!
DE BiZONY AZ!
Ha figyelmesen megnézed a rajzot, a fejegység ACC (kapcsolt pozitív vezetéke) és a B+ (battery pozitív) vezetéke "rövidre van zárva" /össze van kötve/ pont az az eset melyet egy HSZ-el feljebb a 756-os hozzászólásodban danbal forumozó társunk "szemére vetettél""Szia! Most szedd szét az összekötést ha még működik a rádió és egy-két alkarész az autóban! Olvass vissza amit írtam és úgy kösd be a gyári csatlakozót felejtsd el! Az ACC és a B12V csatlakozót nem lehet összekötni!"
Minden bizonnyal a "fából vaskarika" kapcsolási rajzból(ebben a formában) ki maradtak a relé érintkezői!
Üdv: DJ -
jdeutsch
tag
Szép estét!
"Te pedig tanuld meg olvasni a rajzot! "
Én anno megtanultam a szakmát, és ennél picit komolyabb rajzokkal is el boldogulok, hidd el nekem.
De ha valaki nem vak, és nem teljesen dilettáns akkor látja hogy ez a rajz és amiről én véleményt alkottam az nem ugyanaz. Csupán az ellentmodásodra kívántam rá világítani.
Ez a forum,- mint a legtöbb,- azért jött létre, hogy segítsük egymást, veszélyes dolog a nem
"szakmabelieknek" olyan tanácsot adni, melyet ha megvalósít, (ezt Te magad írtad) jelentős anyagi kára lehet belőle.
Részemről a téma lezárva, további szép estét Neked és minden forumozónak!
Üdv: DJ
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Asztrofotózás
- Tovább dúl a harc Hollywoodban az AI és a színészek között
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenovo Tab M10 Plus (3. generáció) - érdemes belenézni
- DIGI Mobil
- Mobilinternet
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája