Új hozzászólás Aktív témák

  • mumtaz

    senior tag

    válasz Galla007 #1369 üzenetére

    Arról még nem tudok beszámolni, hogyan muzsikál az autóban, mivel még nem építettem bele. Az autóm (Zafira A) 1 din-es, így épp most alakítottam át egy műszerfal keretet 2 dinesre.
    Szóval az atoto egyelőre csak az asztalomon lett beüzemelve, de teljes egészében még nem próbáltam le. Előbb pár szoftveres dolgon idegeltem át magam és ebből az egyik volt a nyelv benne. Bár ezt már nagyrészt megoldottam (a gyártó helyett). Bár most is maradt még benne némi angol, meg egy kicsi kínai.

    Alkalmazásokat futtattam rajta egyszerre és direkt terhelgettem, de nem nagyon akadt meg, így még nem lehet elmondani, hogy rossz, hogy csak 4 magos 2 giga rammal. Tehát ezt így még nem lehet tudni, hogy normál használat mellett ez hátrány jelent-e.
    Nagyon sokáig kutattam és néztem/olvastam véleményeket és mindenhol dicsértek. Sok toplistába bekerült, mint olcsóbb alternatíva a kenwood, pioneer, jvc és sony mellett. Ez alapján lett végül ez. Hogy végül mellé nyúltam-e, vagy nem, az majd kiderül.

    Hátrányként sorolnám:

    1.Hardveresen ugye a 4 mag, 2 GB ram. De ez majd eldől a használatban, hogy elég-e, vagy kevés.

    2. Android 6 fut rajta. Ennél szintén nem lehet tudni, hogy előny, vagy hátrány-e

    3. A chipkészlet. MTK 8127A, tehát MediaTek, nem RockChip. Mondjuk itt állítólag annyi az előnye, hogy ezzel SoC-al elviekben sokkal jobban optimalizált, mint a RockChip, tehát úgy, hogy alacsonyabb órajelen is megy kb. egálban van egy PX5-el. De az minden esetre mindenképpen hátrány, hogy nincs rá egyedi rom, csak a gyári. Hacsak nem ugrik neki valaki, akkor nem is nagyon lesz. Pedig ráférne egy alapos átdolgozás és optimalizálás meg hibajavítás. Ráadásul ez a SoC nem mai darab. Már jó pár éve a piacon van.

    4. Maga az android 6, amit rátettek az összeollózott, innen-onnan belerakott és jól összekutyult nyelvi fordításokkal. Talán maga az alaprendszer jó is, de valahogy már olyan érzése van az embernek, hogy úgy pakolták bele a nyelvi fájlokat, hogy elmondhassák, milyen sok nyelv van benne. Van olyan nyelvi fájl, amiben az eredeti alap (elvileg Angol) 3300 sorhoz képest csak 15 sort tartalmaz az adott nyelven. A szomorú ebben az, hogy ez pont az alap Android 6-ban (tehát nem rápakolt alkalmazásokban) van így, aminek viszont egységes nyelvi fájljai vannak eredetileg és a neten nyílt forráskódúként teljes egészében hozzáférhető. Csak onnan bele kellett volna rakni és esetleg még pár sorral kiegészíteni, ami az adott eszközre vonatkozik. Helyette úgy néz ki, hogy a gyártó akarta lefordítani google fordítóval, de ott is csak pár sort. Aztán biztos megunták. Na mindegy. De szerintem hasonló Kínai hibák más fejegységekben is előfordulnak. Csak az az idegesítő, hogy ez érthetetlen és értelmetlen lustaságból eredő hiba.

    Nem azt mondom, hogy rossz, csak még nem tudtam kipróbálni, hogy mennyire jó. Így csak az eddigi tapasztalatokat és észrevételeket mondtam el.

    [ Szerkesztve ]

    -=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

Új hozzászólás Aktív témák