Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    válasz 8.utas #89212 üzenetére

    Dual active dual standby

    Nem csak neked, másoknak is írom. Dual Standby esetén ha internetezel, az csomagokban történik, nem folyamatos kapcsolatot igénylő kapcsolat. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan internetezhetsz, miközben telefonálsz.
    Amennyiben gyenge a 2G hálózat, de a 3G erős (ez ritka, de a Vodánál valamennyivel sűrűbben előfordul, bár akkor is ritkán), akkor lehet esetleg problémás mindez. Viszont ehhez tudnod kell, hogy limes nulla ennek az esélye...
    Ha egyszerre akarsz képes lenni két hívást fogadni a két kártyára, akkor vagy dual standby esetén átirányítod a hívást, vagy dual acitve telefont vásárolsz. Van, aki azt tartja problémásnak, hogy drága az átirányítás. Én napi 1-2 órát telefonálok a két SIM kártyával, de eddig az elmúlt 3 évben csupán két alkalommal volt olyan, hogy a két különböző kártyára egyidőben jött be hívás (olyan többször van, hogy ugyanarra a kártyára jöb be több hívás). Ha mégis megtörténne ilyen, akkor az átirányítás költsége olyan minimális, hogy azon nem múlna az életem... (Mellesleg mivel nincs fölöttem ember, így nem kell azon aggódnom, hogy mi van, ha épp a magán számon beszélek, miközben hívna egy "felettes". Majd visszahívom, aki keresett)
    A Dual Active nem csak egy extra feature a készülékben. Ehhez az is szükséges, hogy két modul legyen a készülékben (mintha tényleg két telefon lenne egyben), érthető módon drágább, főleg, ha mindkettő 3G-s, esetleg 4G-s. A dual standby esetén elég csak egy, ezt használja megosztva a rendszer. Nem azért drágább, mert genyák a gyártók, hanem mert többe kerül, ráadásul ez olyan többlet, amire valódi igény csak egy marginális csoport részéről jelentkezik (bár sokan vannak, akik úgy gondolják, erre van szükségük).

    Újfent nem csak 8. utas számára:
    Az az érdekes, hogy ismerek közép-és felsővezetőket, akik két telefon helyett inkább egy dual SIM-es készüléket használnak, de mégsem volt számukra kritérium a dual active készülék. Nem akarok senkit megbántani, de
    - vagy elég fontos ember vagy ahhoz, hogy létszükséglet legyen a dual active, de akkor nem számít a készülék ára
    - vagy számít a készülék ára, de akkor nem vagy elég fontos ember ehhez.
    Biztosan van ez alól extrém igényű kivétel, de általánosságban...

    [ Szerkesztve ]

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák