Új hozzászólás Aktív témák

  • milestone

    tag

    Egy rövid beszámoló: 4 hete megrendeltem és 2 hete megkaptam egy Iocean X7-et a Minideal-ről és egy Cubot A6589s-t a Geekbuying-ról. Mindkét webshop-pal elégedett vagyok, a MD azt küldte amit ígért, a GB küldött egy USB-s valamit és egy 2. akkut ajándékba (bár az hibás :). Nem volt rejtett költség (PP fee, posta).
    Az X7 külsőre és szoftveresen nagyon tetszik, a kijelző gyönyörű, egy élmény nézni, méretre kézbeillő, formás, jó anyagokat (nem fényes, csúszós anyagokat) használ, sebessége megfelelő. Mobilhoz képest nagyon jó képeket és videókat készít. A FHD kijelző egyben hátrány is, mivel majd' minden program esetén a betűk nagyon aprók, nehezen olvashatók. Számomra ez gond. A GPS viszont pocsék, nehezen talál jelet, nem is nagyon tartja meg. Nem tudom, hogy ez hardveres gond, vagy szoftveresen orvosolható. Próbáltam már mindenfélét, Mobile Uncle Tools-t, Faster GPS-t, de nem nagyon segített. Napi ingázásra (is) használom (a Waze-t), nem való erre. Gyakran leugrik az útvonalról, össze-vissza forog, nem tudja hol van. Hanggal is gondok vannak, a mellékelt headset-tel nem hallanak engem. Az ARC S-em fülese nem jó hozzá (asszem a Sony sajnos egyedi szabványt használ), ami meglep, hogy a ZTE Blade fülese is csak akkor jó, ha benyomom a felvevő gombot. Nagyon tetszene, de a fentiek miatt azt hiszem megválok tőle.
    A Cubot (5,8") esetén ellenben jó a GPS, gyorsabb (nagyon is pörgős), akkuja bivaly (3600-as), a képek hát nem olyan rosszak, viszont batár nagy és nehéz (kb. 230g). Használt anyagok fényes, csúszos műanyag, nem kézbeillő. Hang jobb, de nem elég jó és hangos (ez sem).
    Egy éve váltottam a 3,5"-os Blade-ről a 4,2-es ARC S-re (rövid ideig volt egy Defy is), akkor ez utóbbi túl nagynak tűnt, el akartam adni. Most olyan aprónak tűnik... A Cubot kijelzője - bár IPS-nek hirdetik - szerintem nem az, vagy egy gyengébb minőségű.
    Egymás mellé téve a Blade-t, az ARC S-t, az X7-et és az A5869-et, elég látványos a különbség. A Sonynak is (pedig az sima TFT) sokkal szebb képe van, mint a Cubot-nak. Az X7 betekintési szöge és a kijelző minősége toronymagasan veri az összeset (bár a Sonyt nem annyira, elég hasonló).
    Szóval egyik sem az igazi...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák