Új hozzászólás Aktív témák

  • Ájvé

    veterán

    válasz Somatom #138003 üzenetére

    HTC eddig is csak vegetált, szóval attól el tudom képzelni hogy eladja a mobil részleget. Viszont a Sony és LG teljesen más. Sony azért elég sok lábon áll, bőven nyereséges a mobil részleg gyengesége mellett is és nem fogja ezt megszüntetni. Japánban népszerű mivel ott előnyben van a hazai termék, de Európában is népszerű még. Nem hiszem hogy ezt hagyja a Sony és kiszállna.
    LG is több lábon áll, neki is érdeke a mobil piacon a részvétel. Ők azért még top 10-ben is benne vannak még ha jól tudom szóval elég nagy a piaci részesedésük.
    5G átállás még idő egyébként. Huaweiel szembeni eljárások is lassítják a bevezetését. Szóval van idő ezen finomítani, de egyik felsorolt gyártó sem gyárt saját SoC-ot vagyis ők csak megveszik a technikát, fejlesztés ARM, Qualcomm, MTK, Huawei és más cégek kezében van. Ha nem jó az 5G technológia még mindig maradhatnak a 4G mellett (ami mondjuk még jó néhány évig reálisabb). Magában én nem látok akkora potenciált az 5G-ben hogy csak ezen múljon ezeknek a cégeknek a túlélése. Persze nem vagyok szakértő, de ez is egy spekuláció csak. Huawei támadásából meg még bármi lehet, ha Európában is kizárják az 5G-ből akkor nagy változások lehetnek, mint ahogy mobil piacon is megtámadhatják, sőt ki tudja hova vezet ez a kereskedelmi háború.

Új hozzászólás Aktív témák