Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dude666

    csendes tag

    Sziasztok! Beírom hogy mi van a gépemmel, hátha van valami ötletetek

    Adott egy Gigabyte 880gma-usb3, és egy fx 6300 processzor. Az alaplaot már egy éve használom 1866os ramokkal, és egy phenom II x4 955-el (azért cseréltem mert 3 ezer forint ráfizetéssel tudtam elhozni az újat)

    a lap hivatalosan is támogatja a processzort. Ennek ellenére nagyon idétlenül viselkedik benne. Csak 1333-ra lehet állítani a ramokat, slottol meg moduloktól függetlenül. Kipróbáltam két másik típussal is, 1600-asokkal. Szerintem nem a ram moduloktól függ...

    Northbridge órajelet nem enged állítani, ha belövöm 2200-ra, marad 2000-n, ha afelett van, akkor feketeség, cmos reset... Ez annak ellenére hogy a phenommal 2600-n ment hogy szárnyaljanak a memóriák. Atomstabil volt!

    A legrosszabb pedig az hogy mindenhogy throttlingol! Próbáltam nagyon sok beállítással: alacsony 1.2V fesszel 3.2 Ghz és 3.6 Ghz közt. Fel is tuningoltam: 4.0 Ghztől egészen 4.4 Ghz-ig ugyanúgy felállt a rendszer (itt már 1.35 Voltot adtam neki). A vrm-ekre tettem aluminium bordákat, mert azt hiittem hogy túlmelegszik, semmi változás, le is szedtem egy idő után (mert azt hittem hogy az a baja) Mivel jól szellőző házban van, meg jól be van ventillátorozva, ezért szerintem nem a túlmelegedés a gonn. Proci idle 23c, terhelés alatt 43-45 a max.

    A throttle minden órajelen és beállításon ugyanúgy jelentkezik. A szorzót vezsi vissza egészen 3000 Mhz-ig, és csak egyes magokat. Prime alatt 3-4 mag folyamatosan váltakozva. És tényleg mindegy a beállítás, mert 3.2-n is ugyanúgy viselkedik mint 4.4-n. És szerintem hőmérséklet független mert amint a startra nyomok, ugyanúgy csinálja...

    Az előző phenom 3.6 Ghz-n ment hiba nélkül alulfeszelve. De normál feszen is stabil volt és nem jelentkezett ilyen gond. Szóval most azon agyalok, hogy hiába alacsonyabb az FX tdp-je, valamiért túl fejletlen az alaplap áramellátása és nem tud neki elég feszt biztosítani. De akkor miért nem változik a jelenség alul vagy túlhajtásnál? És miért csak 3 Ghz, és miért, és miéért és miért??? :)

    Túrom a netet valami használható magyarázatért, de nem nagyon találtam. Van tippetek mi lehet ez? Szerintetek meg tudom szüntetni ezt a problémát, és tud rendesen viselkedni ez a konfig vagy aprítsam fel baltával???

    Válaszotok előre is köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák