Új hozzászólás Aktív témák

  • torzo

    Ármester

    válasz Noddy #37016 üzenetére

    Mester! Ez Toscana, Arbia-völgy. A fotó idején kb +20 fok volt és aranyló-vöröslő ősz. Azért lett zöldes, mert a dombokon fű volt, máshol meg üdezöld vetés. Hó még gondolatban sem.
    Keverem a felrakott képeket. Egy részük Dolomitok, ahol az őszben jelen volt már a tél, a hágókon hó és fagy volt, azokon a fotókon persze látsz havat.
    Visszatérve ezekre a hajnali helyszínekre Toscanaban. Rohadt nehéz napkeltében a Nappal szinte szemben fotózni, amikor a fénysugarak közel vízszintesen jövelnek, mert azonnal akkora flare jön létre, hogy ihaj. Az általam használt N 70-200/2.8 VR ráadásul baromi érzékeny is rá. Persze próbálja valahogy kitakarni az ember a Napot, nagyon nem könnyű. Ha csak a legkisebb mértékben is létrejön a becsillanás, a WB elszáll a francba (meg kontraszt meg minden). Ezen a képen is van flare, ha jobban megnézed. Nem durva, de van.
    Bánom, hogy nem vittem magammal fehér lapot, hogy a WB utólagos beigazítása ne legyen gond, akkor most sok vita lezárható lenne erről a WB dologról. Nekem ez volt ennek a két túrának a legnagyobb tanulsága.
    A helyszínen beállított WB egyáltalán nem biztos módszer, ahogyan az auto WB használata sem.
    Amúgy örülnék, ha erről a nagy tanárok mondanának valamit, ők hogy csinálják, mi a legjobb, legmegbízhatóbb módszer? :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák