Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz racskobalazs #57441 üzenetére
Persze, csak ugye a BX az jelentősen olcsóbb is. Annyi pénzért nincs más.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Bjørgersson
félisten
válasz racskobalazs #57466 üzenetére
Vagy akkor már az egész összefoglalót.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
xmad
őstag
válasz racskobalazs #57534 üzenetére
nekem is ezt ajánlották azért is kérdezem, tehát akkor összességében jo cucc. a saját szoftvere mennyire használható vagy használhatatlan.
meg úgy összességében mondjuk ez mivel jobb mint mondjuk egy fele annyiba kerülő dac? hangminőségben jobb?
ezek a dac-ok közül egyet sem próbltam még ki, egyáltalán nincs összehasonlítási alapom.
A balanced kimenet miatt vennék egyet, hogy a pc-ből ne szedjen össze zajt -
válasz racskobalazs #57644 üzenetére
10 napja hallgatom Mackie Onyx DAC- al, valaki írta hogy szebben szól mint a valóság - így van. Előnye még hogy unbalanced RCA bemenet is van rajta, így sima hangkártyához is könnyen csatizható, de avval még nem is próbáltam, balanceden hajtom egyelőre.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz racskobalazs #57684 üzenetére
Persze, a szintlépés mindig azonnal érezhető. És ez a fül / agy bejáratás se mindig szükséges. De pl az a jelenség azért gondolom megvan, hogy mondjuk 1-2 hónap után ha újrapróbálod a régi hangszetted, akkor az általában sokkal rosszabbul fog szólni, az első naphoz képest. Na ennek szimplán az az oka, hogy hozzászoktál, "bejáratódtál" az új hangfalhoz. Azaz te magad változtál, nem a hangfal.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
xmad
őstag
válasz racskobalazs #57808 üzenetére
köszi, mert így ha a minifuse-t natúrban használom akkor teljesen mindegy hogy 4 coll vagy 8 collos a hangfal ugyanúgy semmi mélyet nem ad.. mindegyik stúdió interfész ilyen?
másoknak hogyan szól a 8 collos úgy hogy nem kell mélynyomó se ? mert jelenleg nekem a sound blasterral szól úgy hogy nem igénylek mellé szub ládát[ Szerkesztve ]
-
xmad
őstag
válasz racskobalazs #57827 üzenetére
Es milyen kártyával használod?
-
válasz racskobalazs #57832 üzenetére
A zúgást meg pattogást a gépből jövő zaj meg földhurok okozza, nincs köze a kihajtáshoz. Stúdió monitorok nagyon háklisak a tiszta forrásra, emiatt (is) érdemes rendes interfészt / DAC-ot venni hozzájuk.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz racskobalazs #57947 üzenetére
Van limiter minden stúdió monitorban. Csökkenteni a hangerőt magától, ha olyat kapna, hogy ne legyen túlterhelés.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz racskobalazs #57989 üzenetére
Én ilyet vettem, megváltás volt. [link] Hangfal alá javaslom, amennyiben nem hangoláshoz kell az állvány...
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
zolnagy
őstag
válasz racskobalazs #58009 üzenetére
Köszi a tapasztalatot.
Akkor az E3.5 szintén a faltól max 10cm-re volt nálad is?
Az optikai nem izgat, mert nem TV-hez lenne, hanem egy Musiland 04MX DAC RCA kimenetére lenne rákötve, az meg úgy látom, van neki. A távirányító így nem izgat. A BT viszont jó lenne, de nem feltétel. Ha jobb a hangzása, akkor az lenne az elsődleges szempont. -
xmad
őstag
válasz racskobalazs #58100 üzenetére
ja igen, közben már sikerült tényleg jó kis program.
M-Audio Air hub-ot használ valaki? mennyire ajánlott vagy nem ajánlott? megoszlanak a vélemények a neten róla. ami a tudását illeti az nekem bőven elég lenne, se mikrofont se fülest nem akarok bedugni, csak balanced legyen és analóg hangerő poti legyen.
valahol helyette inkább a focusriteot javasolják.. drágább is kicsivel.
-
válasz racskobalazs #58101 üzenetére
Attól függ. Minél nagyobb a mélyközép, annál:
1) hangosabb
2) mélyebbre megyUtóbbi annyit jelent, hogy a 8" ~40 Hz-ig (E1) lemegy, miközben a 6.5" általában ~45 Hz (F#1), a 5" meg ~52 Hz-ig (G#1) szokott. Elektronikus zenéhez ajánlott a 8" emiatt, mert kisebb hangfalakkal nem lesz meg a bassline, ami jellemzően 41-49 Hz között szokott lenni.
Viszont a 8" hátránya, hogy az olcsóbb stúdió monitoroknál nagy membrán a középtartomány felső részét általában már nem tudja annyira jól reprodukálni a nagy mérete miatt, azaz általános hangminőségre a 6.5" és 5" hangfalak jobbak szoktak lenni. Persze van kivétel.
Make Asia Great Again!
-
válasz racskobalazs #58110 üzenetére
Azt tudom javasolni, mint feljebb: meg kell hallgatni.
Make Asia Great Again!
-
Hauptmann
addikt
válasz racskobalazs #58209 üzenetére
Ilyen kis emelésű állványból én csak az Fluid Audio DS5-öt találtam.
[ Szerkesztve ]
-
válasz racskobalazs #58330 üzenetére
A legtöbb 2.1 hulladék, a 2.0-k jobbak lesznek, mélyben is. Bizonyos árkategóriától van értelme a 2.1-nek, de az 70ezertől indul, pl Klipsch Promedia 2.1. És akkor is kompromisszumos ám, valamit valamiért.
Make Asia Great Again!
-
sum-blink
aktív tag
válasz racskobalazs #58330 üzenetére
Köszi, a Genius árban még szóba is jöhet.
lezso6 Azt mondod nincs értelme a mélyládának ebben az árkategóriában? Hm. Nekem laikusként kimondottan bejött a Logitech Z323 mélye abban a kis szobában, ahol használtam. A bal hangszóróm romlott el, azért vennék most egy másik szettet. Ezt már újonnan nem kapni. Használtan ki lehet még fogni hébe-hóba.
Ez korrekt ár érte szerintem. Persze a használt mindig lutri.
[ Szerkesztve ]
-
válasz racskobalazs #58446 üzenetére
Ha megvan a szobád mérete, akkor ITT a kalkulátor, amivel ki tudod számolni, hogy X méter hány Hz-es hanghullám. Az eredményt még osztani kell kettővel, s akkor ennyi. Viszont az azért fontos, hogy ezek az ún. szobamódok, szóval pontatlan voltam, nem feltétlenül kiemelés, pozíciótól függ.
Jobb megoldás a Room EQ Wizard (REW) szoftvert letölteni, s abban a Room Simulatorba beírni a szobád paramétereit, elhelyezni a hangfalakat, hallgatói pozíciót. Az egész pontos, de fontos hogy üres szobával számol, tehát bútoraid hatásait nem számolja. Habár abszorpciós (elnyelési) tényezőket be lehet írni az egyes falakhoz.
Make Asia Great Again!
-
racskobalazs
senior tag
válasz racskobalazs #58451 üzenetére
Mondjuk nem merném ezt annyira komolyan venni, mivel elég szutyok mikrofonom van (valami 3k-s sok éves...), s ha az alapján mérte akkor bőségesen vannak benne pontatlanságok szerintem
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
OPiiPO
veterán
válasz racskobalazs #58456 üzenetére
egy időben még a CD játszót is ajánlott volt bejáratni, remélem nem a barna hanggal
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Spíler
őstag
válasz racskobalazs #58570 üzenetére
Valamit biztos ér,hirdesd meg.
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
válasz racskobalazs #58629 üzenetére
Próbáld ki, hogy melyik állásban milyen, ugye a mélyből vesz le -2 vagy -4 decibelt. Nem szentírás ami a hangfal hátulján van, szóval kötelező úgy beállítani ahogy ott javasolja.
Make Asia Great Again!
-
válasz racskobalazs #58929 üzenetére
MR524-et ugyan még nem hallottam, úgyhogy csak feltételezem, de hangminőségre szerintem jobb lehet az R2850DB-nél. Az, hogy 3 utas, nem feltétlen pozitívum, alsó-középtartományban kissé gyenge is, ez azonnal feltűnt az S1000MKII után. Magas nekem kicsit sok gyárilag, ezt mondjuk gyorsan orvosoltam a treble potival, -3dB-n sokkal kellemesebb a fülemnek.
Viszont a jelenlegi, 95e forintos árát figyelembe véve, igazából nem nagyon tudok rá panaszkodni.
Biztosan nem ez a legpontosabb cucc, de tény, hogy piszok nagyot szól, sokkal nagyobbat mint az előtte lévő S1000MKII-m (ennél már érzem is a basszust, nem csak hallom ), zenéhez kifejezetten kellemes, filmezésnél sem volt gondom vele, így bő 2 nap használat után kifejezetten megkedveltem.[ Szerkesztve ]
-
válasz racskobalazs #58935 üzenetére
S350/351/360DB-re is érdemes lehet ránézni, ha a ládának sikerül helyet keríteni. Kellemes hangú darabok, a mélyre biztosan nem lenne panasz, magas keresztváltási frekvencia lehet esetleg zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz racskobalazs #58935 üzenetére
"Esetleg valami más ötlet egy kis extra mélyre?"
EQ? Nem viccből kérdezem...
-
válasz racskobalazs #59018 üzenetére
Nincs monitorom, az egy 65"-os TV.
TV-re van kötve a gép és egy fotelből gépezek a szoba másik végégből egy speciálisan megépített bill/egér tartó segítségévvel.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
racskobalazs
senior tag
válasz racskobalazs #59126 üzenetére
Erre valakinek ötlete?
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
lethos
tag
válasz racskobalazs #59759 üzenetére
thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest