Új hozzászólás Aktív témák

  • RM1

    aktív tag

    válasz Baliga Tamás #45996 üzenetére

    Sok paraméter különbözik, és persze mások az igények is, de maga a lényeg (szerintem) belépőszinten az, hogy van-e balanced kimenet, vagy nincs. Monitor hangfal mellé én nem vennék RCA kimenetes hangkártyát, nem is ajánlanék ilyet már csak tapasztalatból sem. Másik fontos dolog a szoftveres támogatás, hiába vannak jó paraméterek, ha nincs hozzá driver, vagy nem stabil. Harmadik meg a dedikált hangerőszabályzó, de ez az én sorrendem, másnak lehet más fontos.
    A drágább kártyákban általában jobb konverterek vannak, mikrofon előerősítő, külön fejhallgató erősítő, stb. a feláras szolgáltatások. Akinek ez nem kell, vesz egyszerűbb felépítésűt. Magasabb szinteken meg a több ki-bemenet, latency, dsp képességek. Az UAD kártyákban is jellemzően ugyanazok a konverterek, csak a DSP ill. ki-bemenetek száma különbözik. Van youtube-on pár jó videó a témában magyar nyelven is. Igaz stúdiós megközelítés, de ahogy a videóban is elmondják, a profi felvételek nem olcsó kártyákkal készülnek, de home felhasználásra jók, persze zenehallgatásra is.
    USB kábel általában jár minden kártyához, hangfalkábel (szintén balanced) viszont nem, arra még kb. 10 ezer ft-t szánni kell.

Új hozzászólás Aktív témák