Xbox One - Nyakunkon az egér-billentyű támogatás

Az elmúlt években többször felmerült már az, hogy az Xbox One hivatalos egér-billentyű támogatást kap, de hivatalos bejelentést eddig még nem kaptunk, csak néhány információ foszlányt osztott meg velünk a Microsoft. Legutóbb júniusban szivárgott ki, hogy a Razer szállítja majd az első támogatott eszközöket, de most végre pontosabb részletekkel lettünk gazdagabbak.

A Microsoft hivatalosan is leleplezte azt, hogy mostantól támogatott szinte az összes USB-s egér és billentyűzet a konzolhoz, azonban ez nem jelenti azt, hogy automatikusan működni fognak azok a jelenlegi játékokhoz. Ezt a fejlesztőknek kell eldönteniük, hogy használni akarják-e, de egy csapat már bejelentkezett ez ügyben, ugyanis a Warframe valamikor jövő hónaptól már támogatni fogja az új perifériákat. Üröm az örömben, hogy egyelőre csak Insider tagoknak lesz ez elérhető ez a mód. A Razer is nyilatkozott, ők november 10-én mutatják be, hogy milyen eszközökkel készülnek.

A jövőt illetően érdekes lehet végre a lépés meghozatala, hiszen így akár komolyabb RTS játékok és MMO-k is ellátogathanak majd Xbox-ra.

Azóta történt