Xbox ONE - Információ morzsák

Az Xbox ONE bemutatója óta számtalan pletyka látott napilágot, melyeket nem szerettek az emberek. Ilyenek voltak például a folyamatos internet kapcsolat szüksége a gép működéséhez, vagy a Kinect kamera "kémkedése". A Microsoft megelégelte a sok találgatást és hivatalos közleményt adott ki az adott néhány információval.

Az egyik ilyen adat, miszerint a Microsoft közvetlenül nem tiltja a használt játékok kereskedelmét, mindezt rábízzák a kiadókra, akik maguk dönthetnek ebben a témában. Viszont azt kikötötték, hogy a játékokat csak a megfelelő partner boltokban lehet majd becserélni.

Az adott gépünkön bármelyik profil használhatja a játékainkat, ilyen téren nem lesz megkötés. Viszont a kölcsönadás már nem lesz ilyen egyszerű, lévén egyetlen egy embernek adhatjuk oda játékunkat, de neki is minimum 30 napja a barátlistánkon kell lennie.  Viszont nagy újdonságnak tűnik, hogy 10 ember, akit "családtagként" regisztráltunk, bármelyik gépen használhatja  a játékainkat megkötések nélkül.  Ez utóbbival már nem is tűnik olyan problémásnak a a dolog.

Bónusz hír egyébként, hogy most már a megjelenés napjától kezdve, a lemezes játékok egyből elérhetőek lesznek digitális formátumban is. (remélhetőleg nem drágábban mint most Xbox 360-nál- a szerk. )

Az egyik legvitatottabb pletyka természetesen a folyamatos online kapcsolat problémája volt, szerencsére erről is lehullott a lepel. Viszont mindezt   felemásan sikerült a cégnek összehoznia. Elsősorban lehet offline játszani is a géppel, viszont 24 óra alatt egyszer kötelezően fel kell csatlakoznunk az internetre. Természetesen amennyiben egy játék támogatja az Azure szolgáltatást, úgy net kapcsolat nélkül az adott játék nem lesz játszható. A bejelentés szerint ezek a megkötések csak a játékokra vonatkoznak, a Blu-ray filmnézés működik teljesen offline módon is.

Ugyanilyen ellenszenvet váltott ki az emberekből, miszerint a továbbfejlesztett Kinect kötelező kellék lesz minden egyes konzolhoz és a gép működéséhez folyamatosan bekapcsolt állapotban kell lennie. A Microsoftnál cáfolták ezt a pletykát és bejelentették, hogy a kamera készenléti üzemmódban csak és kizárólag az "Xbox ON" vezényszóra reagál, a tudtunk nélkül nem rögzít semmit és ha egy játék nem követeli meg a használatát, akkor ki is kapcsolhatjuk.

Természetesen mindezek mellett maradtak még megválaszolatlan kérdések és a használt játék témáját is pontosíthatná a cég egy kicsit, de a későbbiekben mindenképp kapunk majd információkat, remélhetőleg már az E3-on.

 

Azóta történt

Előzmények