XBOX One: "Átgondolják" az XBOX360-emulációt

Nyilvánvaló lépés lenne a Microsoft részéről, hogy amennyiben vonzóbbá szeretnék tenni új-generációs konzoljukat, valahogy meg kell oldaniuk, hogy futtatni tudja az XBOX360-ra írt játékokat is. Ám a Microsoft az XBOX One megjelenése óta még egyszer sem tett olyan bejelentést, ami visszafelé kompatibilitásról, vagy emulációról szólt, egészen mostanáig. A vállalat nemrég megrendezett fejlesztői konferenciáján az egyik jelenlévő azt kérdezte Frank Savage-től, hogy tervez-e a Microsoft egy emulátort implementálni az XBOX One konzolokba.

- "Vannak tervek, de sajnálatos módon még nem végeztünk ezek átgondolásával. Kiderült, hogy nehéz emulálni a PowerPC architektúrára íródot dolgokat x86 környezetben. Tehát jelenleg nincs semmi bejelenteni valónk, ám én magam is nagyon szeretném látni," - mondta Frank Savage.

Több lehetőség is áll a Microsoft előtt, hogy miképp valósítsa meg az XBOX360-ra írt játékok futtatását XBOX One konzolokon:

  1. Megoldhatják, hogy a régi lemezeinket elfogadja a gép, ekkor nem kerül semmibe az átállás,
  2. Pénzt kérhetnek a generációváltásért (Akárcsak a BF4 esetében, amikor 10 dollárba került az átállás),
  3. Teljes áron kiadják az XBOX Live Ardace áruházon keresztül letölthető formában az XBOX One konzolon futtathatóvá tett XBOX360 játékokat.

Habár a PlayStation 4 sem kompatibilis visszafelé a PS3 konzollal, ennek ellenére a Sony a PlayStation Now! szolgáltatás segítségével megoldotta, hogy a felhőn keresztül stream-elhessük régi játékainkat PS4-re. Korábban a Microsoft azt nyilatkozta, miszerint az XBOX One esetében "problémás" lenne megoldani ehhez hasonló dolgot.

Azóta történt

Előzmények