Xbox exkluzív Bethesda játékok várhatóak a jövőben

Lényegében vége a találgatásoknak azzal kapcsolatban, hogy a mostantól érkező programok jönnek-e másik platformokra is.

Amikor tavaly szeptemberben bejelentették, hogy a Microsoft felvásárolja a Bethesdát, pontosabban a teljes Zenimax Media-t, egyből elindultak a találgatások, hogy ez, hogy érinti majd a jövőben megjelenő multiplatform játékokat, azok továbbra is érkeznek PlayStationre is, vagy csak Xbox-ra és PC-re? A minap tartott kerekasztal beszélgetés alatt Phil Spencer végre pontot tett a téma végére és elárulta nekünk, hogy mik a terveik az elkövetkező évekre.

A szakember a beszélgetés során a következőket mondta:

"Nyilvánvalóan nem ülhetek itt, azt állítva, hogy mostantól minden Bethesda játék exkluzív, mert tudjuk, hogy ez nem igaz. Vannak aktív szerződések, amelyeket - ahogy ilyen esetekben szokás - át kell néznünk, léteznek programok, amelyek megjelentek más platformra is, ezeket továbbra is támogatni fogjuk, mert ott is játékosok vannak, mi pedig szeretjük a közösséget és a továbbiakban is mellettük állunk. Azonban ha te Xbox vásárló vagy, akkor szeretném ha tudnád, hogy ez az egész arról szól, hogy nagyszerű exkluzívokat hozzunk el neked mindem platformra, ahol a Game Pass elérhető, ez a célunk. Ezért csináljuk mindezt."

Tehát lényegében a már korábbi bejelentéseket nem érinti a téma (Pl.: Ghostwire Tokyo, Deathloop), az eddig megjelent alkotások is zavartalanul játszhatóak, azonban a későbbiekben már csak PC-re és Xbox konzolokra (valamint xCloudra) érkeznek majd egyes címek. (Vélhetőleg a Starfield-et és a The Elder Scrolls VI-ot is érinti már ez a dolog)

Előzmények