WWI - Wrath of the Lich King benyomások

A Worldwide Invitational második napjának reggelén kipróbáltuk a World of Warcraft: Wrath of the Lich King-et, röviden az első benyomásokról.

Northrendi pályafutásunkat a Howling Fjordon kezdtük meg, egykor Arthas seregei is itt lépek a kontinensre. Első misszióninkat Vengeance Landingben kapjuk majd kézhez, ahogy azt már megszokhattuk, első körben különösebben nehéz feladatokat nem bíznank ránk, a szokásos gyüjtőgetős, ellenfél lekaszabolós kihívások mellett egy escort misszió is helyet kap az első küldetések között, itt egy undead NPC-t kell kiszabadítanunk a Derelict Strand ostromolt vidékéről. A környéken megérkeztünkkor még mindig javában dúl a háború a Horda undead kirendeltsége és az Alliance seregei között, előbbiek ágyúkkal és tüzes nyilakkal felvértezve szórják az égi áldást a Strand védőinek nyakába.

Az első néhány misszió sikeres abszolválását követően szembetűnő, hogy a Burning Crusade-hez hasonlóan jó esetben itt is több órán át eltarthat majd, amíg szintet lépünk, a 71-es level eléréshez például 1.2 millió XP szükségeltetik, igaz egy-egy küldetésért cserébe 15-20 ezer XP jár. A jutalmakról megint csak annyit érdemes megjegyezni, mint a Burning Crusade esetében, nem fogunk sokáig ragaszkodni a jelenlegi expanzióban megszerzett felszerelésünkhöz. Rögtönzött kalandjainkhoz korábbi tapasztalataink miatt egy warlockot választottunk, így kedvünkre lubickolhattunk a Metamorph talent adta örömökben. A metamorph által egy Illidan-hoz hasonlatos demoni formát nyer átmenetileg a warlock, olyan képességekkel felvértezve, mint a shadow bolt valley, vagy az immolate, néhány melee képességgel megtámogatva. Kifejezetten effektív és még jól is néz ki.

A tájak megjelenítésében ezúttal is a monumentalitása törekedett a Blizzard, legalábbis az eddig látottak alapján, Howling Fjord felföldjei, sziklaormai és a már messziről kiszúrható Utgarde Keep épülete kapásból tiszteletet parancsol. A környéket a helyi őslakosok elszórt törzsi falvai népesítik be, néhány Alliance és Horda táborral kiegészülve. A havas területeken fekvő kirendeltségek hangulata egészen magával ragadó, szerte a zónában az északi kultúrák építészeti sajátosságai fedezhetők fel.

Szerencsénk volt egy gnóm (...) Death Knight-hoz is néhány perc erejéig, a Death Knight-ok egyedi mountja és páncélzata már az 55-ös szinten (innen indul ugye a DK pályafutása) megnyerő, képességeit illetően pedig Blood, Frost és Unholy besorolásokat tehetünk, a talent fák is e három ágra oszlanak.
A Death Knight féle kalandok Eastern Plaguelands-ek indulnak, az első missziók korábból ismerősek lehetnek, denevérek, farkasok és egyéb, kornyéken fellelhető ellenfelek tucatjait kell halomra ölni a fejlődés reményében.