WWI - Diablo 3 információk

Természetesen a Diablo 3 kapta a főszerepet a Worldwide Invitational a tegnap délutáni sajtótájékoztatóján, ahol a délelőtt felfedett harmadik részről kérdezhették a projektben érintett vezető fejlesztőket a sajtó képviselői.

A Diablo harmadik részén jelenleg 50 fős gárda dolgozik, a fejlesztési munkálatok már évekkel ezelőtt elkezdődtek, a Blizzad féle titokolózás ezúttal is remekül működött. A játék PC-re és MAC-re is meg fog jelenni, a konzolok azonban úgy néz ki, hogy kimaradnak a szórásból. A Diablo 3 teljesen új motort kapott, még neve sincs az alkotást mozgató technológiának. A sajtótájékoztató folyamán a fejlesztők többször is kiemelték, hogy a co-op szórakozás kiemelt szerepet kap, az alkotok igyekeznek ösztönözni a játékosokat a csapatjátékra.

A classok számáról még nem született végleges döntés, de annyi bizonyos, hogy a demóban bemutatott barbarian és witch-doctor mellett még számos további class felbukkanása várható, ezeket igaz még nem dolgozták ki teljesen. Mint azt a demóban is láthattuk, az ellenfelek sokkal szervezettebbek, együttműködőbbek lesznek, ez pedig alapos fejfájást okozhat a híveknek a játékmenet során. Játékidő tekintetében nagyjából hasonlóra számíthatunk, mint a Diablo 2 esetében, a tervek szerint legalább 6 óránként pedig egy gigantikus boss-fight is várható. A bossok World of Warcraft-os mintára kifejezetten komplexek lesznek, ennek részleteiről egyelőre azonban nem tájékoztattak az illetékesek. A fejlődés továbbra is XP-központú marad, endgame tekintetében pedig többet akarnak kínálni az elődnél a Diablo 3-mal.

A történet nagyjából 20 esztendővel a Lord of Destruction után rajtol, s a küldetések szempontjából továbbra is kulcsszerepet játszik majd a lore és a történetek, sőt számtalan olyan tárgy lesz, amelynek lore-vonatkozása lesz. A transport-rendszerről egyelőre nincs végleges, de könnyen meglehet, hogy ez is változni fog a későbbiekben. Gépigénye a korábbi Blizzard termékekhez igazodik: nem igényel majd high-end PC-t a harmadik rész futtatása.

A megjelenésről egyelőre nem esett szó, ellenben további részletek az elkövetkezendő hónapokban várhatók. Addig is érdemes a frissen fellőtt Diablo 3 honlapot tanulmányozni.