WoW: Ma érkezik a 4.0.1-es Patch

A World of Warcraft játékosok egy hosszabb kényszerpihenő elé néznek, ugyanis ottani idő szerint 12-én éjfélkor leállnak a szerverek, és egészen szerdán délig nem lesznek elérhetőek. Érkezik ugyanis a 4.0.1-es patch, ami felkészíti a játékot a Cataclysm megjelenésére.

A Blizzard ezt a hivatalos fórumon jelentette be, hozzátéve, hogy a patch mérete miatt minden játékosnak ajánlják, hogy kapcsolja be a háttérben futó letöltőprogramot. A patch telepítéséhez 15 GB szabad helyre lesz szükség azon a meghajtón, ahová a World of Warcraft telepítve van (Nem lesz ennyivel nagyobb a játék, csak a kicsomagolás miatt kell ennyi hely), valamint ezen kívül még további kb. másfél giga, ami a 4.0.3 patch előfutára lesz.

A patch újdonságairól az alábbi oldalon olvashattok, hely- és időhiány miatt nem fogok bele a fordításába. Egy kis összefoglaló a fontosabb változásokról:

Grafika: Új víz és láva effekt.

Új, 31 pontos talentfák. Új classmechanizmusok, mint például huntereknél a Focus, paladinoknál a Holy Power. Megújult karakter, talent, skill, spell, glyph interface. Új glyph rendszer. Prime, major, és minor glyphek lesznek. Ezeket elég egyszer megtanulni, utána bármikor betehetőek, a cseréjükhöz viszont egy Dust of Disappearance-re lesz szükség.

A ranged slotba tehető itemek (paladinoknál, druidáknál és death knightoknál) mostantól egységesen Relic néven futnak, és statokat adnak.

Beépített "Spell Proc Alert", ami a karaktered körül jelzi, ha valamelyik fontos spelled proccolt.
Grid-szerű raid interface.

Az Emblemek megszűnnek (átkonvertálódnak), helyettük a bossok különböző mennyiségű Justice pontokat fognak adni, ebből lehet majd vásárolni. Ez kihatással van a Heirloom itemekre is, ezek ára nő (kivéve ha Champion's Seal-ből szeretnéd őket megvenni).

Új raid lookout rendszer, ami Icecrown Citadel-re és Ruby Sanctumra érvényes első körben.
Gem változások. Van amelyik megszűnik, van amelyik átalakul.

És természetesen elindul a Cataclysm bevező event. Questsorozat is tartozik hozzá (achievementekkel), elementálokkal kell harcolni a fővárásokban, és 4 régi-új boss is kerül a játékba (például Gahz'rilla Zul'Farrak-ban), ezek 251-es itemlevel-ű cuccokat dobnak.

Fontos megemlíteni, hogy amíg az invázió zajlik a fővárosokban, addig minden npc-t evakuálnak, így sem a trainerek, sem az AH, sem a vendorok nem elérhetőek, amíg ki nem takarítottunk.

Megjegyzés: Az infókért köszönet Viktor77 kollégának.

Azóta történt

Előzmények