Wolfenstein: The New Order - Csak jövőre érkezik

Elhalasztotta a Wolfenstein: The New Order című játék megjelenését a Bethesda. Nemrég még úgy volt, hogy a Machinegames által fejlesztett program idén év végén érkezik, ám most az eddigi "Q4 2013" helyett szimplán csak "2014" szerepel dátumként. A készítők elmondása szerint azért kellett eltolni a megjelenést, mert egyrészt megterhelő egyszerre fejleszteni a jelenlegi és a következő generációra, másrészt pedig nem csak egy újabb lövöldözős játékot szeretnének készíteni, hanem annál jóval többet.

Egy Polygon oldalnak adott interjújában a Bethesda marketingfelelőse, Pete Hines elmondta, miszerint ha egyszerre kell a játékot a jelenlegi és a következő generációra is fejleszteni, annak megvannak a mellékhatásai, hiszen alapvetően két különböző dolgot kell egyszerre csinálni. Ráadásul az is nehezíti a dolgokat, hogy az új konzolok még nem jelentek meg. Viszont a legfontosabb oka a késlekedésnek mindenképpen az, hogy ezúttal egy sokkal összetettebb játékot akarnak készíteni.

Az új Wolfenstein játékban Pete Hines elmondása szerint nem csak lövöldöznünk kell majd, hanem lesznek benne járművezetős és lopakodós részek, mindez megfűszerezve igényes narrációval és történeti elemekkel, és ezeknek mindnek kiválóknak kell lenniük. Szerinte, ha csak egy lövöldözős játékot akarnának készíteni, akkor annak mind a 16 órányi játékmenete jó lenne, ha megfelelően készítenék el ezt a részt. Márpedig ők nem egy "egyszeri alkalomra való" Wolfenstein játékot szeretnének készíteni, hanem egy maradandó élményt nyújtó alkotást, melyben szerepelnek a fent felsorolt elemek.

A Wolfenstein: The New Order című játék megjelenése valamikor jövőre várható, PC-re, PS3-ra, PS4-re, XBOX360-ra és XBOX One-ra.

Azóta történt

Előzmények