WildStar: Videócsokor és friss információk

A WildStar című Sci-Fi MMO játékot a Carbine Studios fejleszti és az NCSoft fogja azt kiadni PC-re, valamikor 2014-ben. A programról idáig nem sok szó esett itt nálunk, így most összeszedtem az eddig megjelent videókat, valamint azokat az információkat, melyek elsősorban érdekelhetik a játék kipróbálása iránt érdeklődőket. Először is jöjjön a hivatalos előzetes, melyet a WildStar-Hungary jóvoltából magyar felirattal ellátva tekinthettek meg:

A WildStar című MMO érdekessége, hogy a választható fajok és kasztok mellett minden karakternek saját út (Path) mellett is el kell határoznia magát, amit követni fog játék közben. Négy választható út lesz, az Explorer (Felfedező) feladata, hogy minden sarokba és kő alá nézzen be, értékes leletek után kutatva. A Soldier (Katona), mint neve is mutatja, főleg harcok terén jeleskedik, a Settler (Telepes) pedig a különféle építmények, erődök és védelmi rendszerek létrehozásáért felel. Végül a Scientist (Tudós) elsődleges feladata a Nexus bolygó élőlényeinek, illetve relikviáinak kutatása. Erről, illetve egyéb fontos dologról következzen most pár összefoglaló:

A WildStar című Sci-Fi MMO játék előfizetéses modellt alkalmaz majd, de az eddig megszokottól picit eltérő formában. A készítők a rendszert CREDD (Certificate of Research, Exploration, Destruction and Development) néven emlegetik, és kétféle metódusban alkalmazható. Akinek kevés ideje van játszani, de van elég pénze, az vásárolhat magának játékidőt, csakúgy, mint a hagyományos MMO-k esetében. Ám a WildStar azoknak is lehetőséget nyújt, akiknek rengeteg szabadidejük van, ellenben nincs pénzük havidíjra.

A valóságban ez úgy fog működni, hogy a tehetősebbek készpénzért CREDD pontokat vásárolhatnak, majd azt játékbeli aranyért eladhatják azoknak, akik nem tudják valódi pénzért megvenni őket. Így aki elég arannyal rendelkezik, az vehet CREDD-et, ebből pedig befizetheti a játék havidíját. A játék digitális és dobozos formában is megjelenik, melyhez 30 napnyi ingyen játékidő tartozik. A havidíj összege 15 dollár lesz, de aki negyed-, fél-, vagy teljes évre előfizet, ennél olcsóbban jön ki.

A WildStar című Sci-Fi MMO megjelenése valamikor 2014-ben várható PC-re, a készítők hamarosan elindítják a béta tesztelési fázist, melyre már lehet jelentkezni a játék hivatalos oldalán.

Azóta történt