Wii U kicsomagolás és egyebek

Nem kisebb személyiség, mint Satoru Iwata, a Nintendo elnöke mutatja be nekünk, hogy mi is van a Wii U Premium Edition dobozában.

Talán a legnagyobb örömteli hír, hogy végre alapra HDMI kábel kerül egy HD konzol dobozába, így azt nem kell külön megvenni a leendő vásárlóknak.

Eközben a nagyobb videójáték híroldalak már megkapták a Wii U-t és így egyre több információ derül ki róla. A kézikönyv külön felhívja a figyelmet a halott pixelekre a GamePad kapcsán, melyet a gyártástechnológia számlájára írnak. Ezen felül a kontrollerek töltéséről is vannak új hírek, a GamePad-et csak a gyári töltő segítségével lehet tölteni, mely nagyjából 2 és fél órát vesz igénybe, 3-5 óra játékidőt biztosítva ezzel. A Pro Controller-t USB-n keresztül is lehet tölteni, ez 4 és fél óra, viszont egy teljes feltöltéssel akár 80 órát is képes üzemelni.

Ezen felül végre dobta a Nintendo a Friend Code rendszert és helyébe az Account ID kerül, szóval ez egy újabb előrelépés a nagy N részéről. Egy Wii U gépen egyszerre 12 Account ID lehet aktív, mind külön-külön játékmentésekkel, böngésző könyvjelzőkkel és a legjobb az egészben, hogy a gépen lévő összes felhasználó eléri az online vásárolt tartalmakat, így egy 12 tagú családnak is elég lesz egyszer megvenni a leendő eShop tartalmakat.

Ha már említettem a böngészőt, akkor arról is álljon itt pár dolog, talán a legfontosabb, hogy NetFront NX alapú szoftverben nem lesz Flash támogatás, viszont HTML5 igen. A html5test.com szerint messze ez lesz a leghasználhatóbb böngésző, mely eddig játékgépbe került és természetesen a GamePad képernyőjén is működik.

Fontos tudni, hogy nem lesz kábeles internet csatlakozási lehetőség a Wii U-n, csak wifi-n keresztül képes a gép az internetre kapcsolódni. Az aggódó szülök számára sok-sok beállítási lehetőséget tartalmaz a Wii U rendszere, így beállítható, hogy milyen tartalmakhoz férhet hozzá a gyerkőc.

A Wii U visszafele kompatibilis a Wii-vel, mind hardveresen, mint szoftveresen, az átállást a Wii Shop Channel segíti, mellyel átvihetjük a régi gépről az adatainkat az újra.

A napokban biztos egyre több minden derül majd ki a Nintendo új konzoljáról, az amerikai megjelenés 2 hét múlva esedékes, nálunk a hónap végén kerül a boltokba a Wii U.

Azóta történt

Előzmények