Wii U - "Hardver bemutató az E3 előtt"

Mr. Satoru Iwata magyar idő szerint éjfélkor tartott egy bemutatót egyenesen Kyoto-ból, a Nintendo főhadiszállásáról, melyben még az E3 előtt bemutattak egy-két érdekes dolgot a Wii U hardverével kapcsolatban, ugyanis az E3-on elsősorban a játékokra szeretnének koncentrálni...

Még a Wii megjelenése után nem sokkal elkezdtek gondolkodni azon, hogy mi lehet a következő irány, amerre elindulnak, hiszen a Nintendo mindig is nagy újítónak számított. Előtérbe került egy fénykép, amelyen egy családot láttak, de mégsem voltak igazán összekötve játék közben. Ezért úgy gondolták, hogy milyen jó lenne, ha ezeket a "kütyüket" összekötik, és a család, barátok újra szorosabban kommunikálhatnának egymással, akár távol, akár egy szobában vannak.

Így született meg a Wii U Gamepad ötlete. Igen Gamepad, ami a NES Gamepad-ja után kapta a nevét, és található rajta két be is nyomható analóg stick, a ma divatos NFC támogatást is megkapta (bal alsó sarok), amely a későbbiek folyamán egy érintéses vásárlást is lehetővé tesz, amennyiben a bankkártyánkban megtalálható lesz egy chip, sőt még TV vezérlésére is gondoltak, ugyanis a TV Control gombbal kikapcsolt Wii U esetén is használhatjuk a kontrollert távirányító helyett.

Természetesen a legfőbb újítás mégis a kontrollerbe épített kijelző, amelyen kikapcsolt/átkapcsolt TV esetén is folytatódhat a küzdelem, de e mellett a klasszikus Wii kontrollerekkel is teljesen kompatibilis a gép (Wiimote, Nunchuck, Balance board) és lesz hozzá új Wii U Pro controller is. A Wii U Gamepad-en lesznek majd alkalmazások is amelyek között ikonok segítségével tudunk böngészni, de e mellett a játékok és a többi játékos logója is megtalálható lesz a kontroller kijelzőén, és ezeket több nézetben is megjeleníthetjük - ez a MiiVerse. Ráadásul az érintőkijelzőnek hála akár kézzel is írhatunk/rajzolhatunk, amivel egy picit személyesebb lesz az üzenet, sőt screenshot-okat is készíthetünk/küldhetünk a barátaink számára. A menüt is teljesen átdolgozták a Wii U esetében, ez a Mii Wara Wara nevet kapta (rengeteg ember étkezésének zaja).

A fejlesztők tehát mindent megtettek a "közösségi" játékélményért, ezért a Gamepad-et egy "social window" becenévvel is illették ami új szintre emeli a játék közbeni kommunikációt a játékostársakkal.

Természetesen a videochat és a böngésző sem maradhatott ki a repertoárból, és még ezen kívül is rengeteg lehetőség rejlik benne. Egyedül lenni, mégis másokkal együtt szórakozni - közös élmények melyek akár sok száz kilométert is átszelhetnek, ez a Wii U Gamepad. A MiiVerse böngésző alapú, ezért nem kizárt hogy a későbbiek folyamán más platformokra is átültetésre kerülhet.

A Nintendo nagyon reméli, hogy ki is próbálják majd az emberek ezt az újfajta élményt, hiszen akkor derül ki igazán, hogy milyen is a Wii U valójában...

Azóta történt

Előzmények