Wii U Basic: Több, mint a memória felét lefoglalja a rendszer

Aki Nintendo Wii U konzol vásárlásán töri a fejét, az készüljön fel rá, hogy amennyiben az alapfelszereltségű Basic modell mellett dönt, akkor mindössze 3 GB-ot fog tudni használni a rendelkezésre álló 8-ból, a rendszer ugyanis fenntartja a többit a firmware frissítéséhez, az operációs rendszernek, valamint profilunk adatainak tárolásához.

A Nintendo tegnap megerősítette, hogy a Wii U konzolokban lévő memóriából mintegy 4,2 GB el lesz különítve a rendszer számára fenntartottnak, így aki a 8 GB-al rendelkező Basic modell mellett dönt, az összesen 3 GB tárhellyel gazdálkodhat. A drágább, Deluxe változat vásárlói ebből a szempontból jobb helyzetben lesznek, ám a 32 GB memóriából ők is csak 25 GB-ot érhetnek el, a többit lefoglalja a rendszer.

Két példa, hogy ez miért fog később gondot okozni. Az alábbi két játék telepítéséhez a következő mennyiségű tárolókapacitásra lesz szükségük a Nintendo Wii U tulajdonosoknak:

  • Super Mario Bros. U = 2 GB,
  • Nintendo Land = 3,2 GB.

A Nintendo azonban megnyugtatta a játékosokat, hogy az USB-támogatásnak köszönhetően akár 3 TB tárhellyel rendelkező külső merevlemez is csatlakoztatható a konzolhoz, így oda lehet majd telepíteni a játékokat. A Nintendo Wii U megjelenése november 18-án várható Észak-Amerikában, Európában pedig november 30-tól lesz kapható.

Azóta történt

Előzmények