Wii 2 - pletykák

A Wii 2-ről nem először repülnek fel pletykák, ami nem csoda egyre inkább érződik, hogy kezdi elveszíteni lendületét az egykoron megközelíthetetlen előnnyel rendelkező Wii (még mindig jócskán vezet). Így egyre-másra érkeznek a pletykák, hogy az E3-on leleplezik az új gépet.

A lavinát ezúttal a Game Informer indította el, akik szerint a Wii 2 HD képességekkel rendelkezik majd, és versenyben lesz majd a PS3-mal vagy az Xbox360-nal is. Különböző források arról írnak, hogy a Nintendo ezt a gépet már több külső fejlesztőnek is bemutatta, hogy azok kellőképpen fel tudjanak rá készülni, és a 2012-es indulásra kellő tartalommal tudják ellátni.

Elhangzott az is, hogy ezúttal nem egy "trükköt" alkalmaz a Nintendo, mint a Wii esetében, hanem valóban egy erős versenyképes hardvert akar.

Az IGN szerint nemhogy versenyben lesz a jelenlegi HD konzolokkal, hanem jócskán erősebb lesz náluk, a Nintendo szerintük a HC piac visszahódítására készül. Ezen felül érintőképernyős irányítóról is írnak.

A francia 01.net honlap úgy tudja, hogy hasonló felépítésű lesz, mint az Xbox360 és jelenleg Project Café néven fut. A hasonlóság mellett azért véleményük szerint is erősebb lesz, viszont könnyű lesz rá a Microsoft konzoljára készült játékokat portolni. Az információjuk szerint egy hárommagos IBM Power PC processzort kap, ATI R700-as családból származó GPU-val és legalább 512 MB RAM-mal.

A további pletykák szerint akár egy elő-bejelentés kapcsán már ebben a hónapban érkezhetnek hivatalos információk, de minden bizonnyal az E3-on várható komolyabb prezentáció. A megjelenést pedig 2012 júniusára datálják.

Kíváncsian várjuk a hivatalos bejelentéseket, valószínűleg érdemes lesz ismét a Nintendo-ra figyelni.

Azóta történt