Watch Dogs: Nem zavarnak meg a betörő játékosok

A Watch Dogs című játék többszereplős módjának egyik érdekes lehetőségeként módunkban áll betörni más játékosok programjába, ahogy bennünket is feltörhetnek a többiek kívülről. Mielőtt azonban a szóló játékosok megijednének attól, hogy szórakozásukat meg fogják zavarni a kellemetlenkedő alakok, megnyugtathatunk mindenkit, hogy ez nem történhet majd meg olyan könnyen.

A játék vezető dizájnere, Danny Belanger egy OXM oldalnak adott interjújában elmondta, hogy csak abban az esetben lesz lehetőségük másoknak betörni hozzánk, ha "free-roamban vagyunk", vagyis épp nem egy küldetéssel foglalatoskodunk. Ha valakit csak maga a történet érdekel és folyamatosan teljesíti a küldetéseket, akkor nem kell aggódnia a nemkívánatos betolakodóktól.

Danny Belanger elmondása szerint a program alkalmazkodni fog hozzánk és játékstílusunknak megfelelően állítja be a védelmünket. Amíg csak az egyjátékos küldetésekkel foglalkozunk, addig egy pajzs véd minket a többi játékos támadásai ellen. Vagyis aki egyáltalán nem akar multizni, az teljesen kivonhatja magát ez alól, senki nem fogja megzavarni őt játék közben. Ha nem lépünk be multiba és nem próbáljuk feltörni mások játékát, akkor a program tudomásul veszi, hogy nem kérünk ebből az egészből és békén hagy minket.

Viszont akik rendszeresen multiznak és megpróbálnak mások játékába behatolni, nem rendelkeznek majd ezzel a pajzzsal, csak képességeik segítségével védhetik meg magukat a többi játékos támadásaival szemben (Meg persze úgy, hogy nem hagyunk hátra digitális árnyékot, ami nyomra vezethet másokat). Azok a játékosok, akik sorra törnek be másokhoz, egyre notóriusabbakká válnak, minek köszönhetően újabb képességekre tehetnek szert.

A Watch Dogs című játék megjelenése május 27-én várható PC-re, PS3-ra, PS4-re, XBOX360-ra és XBOX One-ra. A Wii U kiadás megjelenése valamikor idén várható.

Azóta történt

Előzmények