Watch Dogs: Kötelező lesz PC-n a Uplay

Tegnapelőtt számoltunk be róla, hogy a Steam oldalára felkerült a Watch Dogs című játék gépigénye, ami elég húzósra sikerült, már ha az ajánlott részét nézzük. Ellenben az nem volt benne megemlítve, hogy a Steamworks védelmén kívül másik DRM megoldást is tartalmazna a játék, márpedig igen, mégpedig a Ubisoft saját kliensét, melyet akkor is telepítenünk kell, ha Steam alatt vettük meg a játékot.

Az IGN oldal szerkesztői levélben felkeresték a Ubisoftot, akik megerősítették számukra, hogy a Watch Dogs című játék PC kiadásának futtatásához mindenképp telepítenünk kell a Uplay klienst, valamint kötelező lesz bejelentkezni fiókunkba is.

- "Ahogy néhány másik, AAA-kategóriás játékunk, mint például a Far Cry 3, Splinter Cell Blacklist, vagy az Assassin's Creed IV: Black Flag, úgy a Watch Dogs is elérhető lesz Steam alatt, mellette pedig a Uplay klienst fogjuk használni a játék szolgáltatásainak támogatásához," - mondta a Ubisoft képviselője az IGN oldalnak.

A Watch Dogs című játék megjelenése május 27-én várható PC-re, PS3-ra, PS4-re, XBOX360-ra és XBOX One-ra. A Nintendo Wii U kiadás megjelenését elhalasztották, valamikor a többi változat után fog érkezni, de pontos dátumot nem tudni róla.

Azóta történt

Előzmények