Wasteland 2 - elindult a Kickstarter "gyűjtés"

A Wastland egy posztapokaliptikus világban játszódó RPG, ami még 1988-ban jelent meg, a Fallout szellemi elődjeként. A történet szerint a XXI. században járunk az USA és a Szovjetúnió közötti konfliktusban elpusztult Földön. A nukleáris háború után az elsődleges feladat a túlélés, amit mi egy 4-7 fős csapattal oldhattunk meg. A maga korában egy újító, sok esetben év játékának kikiáltott alkotás volt.

Brian Fargo pedig most úgy döntött eljött az ideje, hogy elkészítsék a folytatást, amihez viszont sok-sok pénzre van szükségük. Hosszas keresés után a Kickstarter modell mellett találta meg a számításait, ami arról szól, hogy a rajongók "dobhatják össze" a pénzt, amennyiben szeretnék, hogy elkészüljön a játék.

Nemrégiben tehát a Wasteland 2 is felkerült a rendszerbe, 900 000 dollárt megjelölve, mint szükséges forrást. A hír írásának pillanatában ebből az összegből több mint 8800 rajongó már 517 000 dollárt rakott össze, vagyis a szükséges összeg több mint a fele már rendelkezésre áll. Amennyiben a kívánt célt elérték Brian további 100 000 dollárt tesz még hozzá a projekthez.

Még mielőtt valaki olyan álmokat remél, mint a hír írója, hogy esetleg egy olyan játék, mint a Shenmue 3 is elkészülhetne így, annak nem árt tisztában lennie azzal, hogy annak idején a Shenmue 2 rekordnak számító 70 millió dollárból készült el, ami mostani áron számolva legalább 95 millió dollárt jelent. Vagyis kicsi az esélye, hogy egy ekkora kaliberű játék ilyen finanszírozási módszerrel jelenjen meg. Bár tény, hogy szívesen elfogadnánk a Shenmue 3-at a Shenmue 2 technológiai színvonalán is, ami nyilván már nem lenne ilyen hatalmas összeg. Na, de ideje felébredni!

Azóta történt