W40k Online - mmoból single player

Szomorú nap virradt ma a Warhammer 40k fanatikusaira. A régóta áhított, majd bejelentett neogót sci-fi univerzumban játszódó mmo, a W40k: Dark Millenium fejlesztéseinek irányát a THQ radikálisan átalakította. Az új meghatározás szerint offline egyjátékos, és online multiplayer módokat fog tartalmazni, idézem, "robosztus digitális tartalommal", jelentsen ez utóbbi bármit is (remélhetőleg nem DLC-fesztivál lesz belőle húzzunk-le-minnél-többet-a-játékosokról címszó alatt).

Őszintén szólva ez még a kisebbik rossz. A játék háza tájáról az utóbbi időben gyanúsan nagy volt a csend, vihar előtti hangulatot idézve, miközben a kiadó THQ környéke manapság már vásári zsibongáshoz hasonlít, miután kiderült a cég megrendült anyagi helyzete. A fejlesztések teljes leállítása legalábbis nagyon valószínűnek tűnt. A közleményből ítélve a THQ-nak talán sikerül megállítani a teljes összeomlást, és az egyik legnagyobb sikerrel kecsegtető projektjét, ha redukált formában is, de továbbra is életben tudja tartani. Még az is lehet, hogy jól fog elsülni a dolog, lévén hosszútávon is fenntartható és sikeres mmo-t alkotni távolról sem tartozik a könnyebb feladatok közé.

A hivatalos kommüniké szerint nem sikerült megfelelő üzleti partnert fellelni a projekt változatlan formában történő fenntartásához. A megváltozott célok miatt 79 austini Vigil, és 39 vancouveri Relic alkalmazott kereshet új állást.

A Dark Millenium tehát tovább él (kérdés persze, hogy meddig), az mmo műfaj kedvelői viszont eggyel kevesebb játékra várva vághatják a centit.

Előzmények