VR támogatást kaphat a Nintendo Switch?

Ha a Nintendo Switch és a virtuális valóság egy mondatba kerülnek, a többség valószínűleg csak nevet rajta. Pedig nem teljesen a valóságtól elrugaszkodott gondolat ez, ugyanis a VR erőforrásigénye nagyban függ a futtatott alkalmazástól, márpedig a grafika ebből a szempontból rendkívül széles spektrumon skálázható.

Cody Brocious, ismert adatbányász talált is utalást arra, hogy a Nintendo VR megoldások dolgozik, ráadásul a Switch konzolhoz, ugyanis a gép operációs rendszerében a folyamatok közötti kommunikációs interfészeknél két bejegyzés is igazolja ezt. Ez ráadásul teljes egészében a Nintendo kódja, nem a partnerek által véletlenül hátrahagyott bejegyzések.


(forrás: Cody Brocious‏, Twitter) [+]

Az egész nem garancia semmire, de mindenképpen utalás arra, hogy a Nintendo a Switch kézikonzolt bevetve kísérletezik a virtuális valósággal. Az ötlet nem annyira elborult, ugyanis maga a Switch erősen épít a Google Play áruházban elérhető tartalmak könnyű portolhatóságára, és ez kiterjeszthető lenne a Google Daydream VR platformjára is.

Azóta történt