Visszatér az Oddworld

A napokban a Maxis egyik alapítója, Jeff Braun már elmondta, hogy egy új játékon dolgoznak az Oddworld Inhabitants-el, ma pedig a csapat élén álló Lorne Lanning is megerősítette ezt.

A fejlesztőgárda egyébként 2005-ben jelentette be, hogy felhagy a videójátékok készítésével, és így a mellékszálakat nem számolva eredetileg négy epizódosra tervezett Oddworld sorozatból is csupán két rész készült el, az Abe's Oddysse (PS1, PC), és a Munch's Oddysse (Xbox). Utolsó fejlesztésük az Xbox-ra megjelent Oddworld: Stanger's Wrath címet viselő spinoff volt, amely a pozitív kritikák ellenére csúfosan megbukott a kasszáknál. A kényszerű döntést követően egy Citized Siege címet viselő animációs filmet kezdtek el készíteni, és később úgy döntöttek, hogy mégiscsak visszatérnek majd a videójáték-iparba, méghozzá ezen produktum játékváltozatával - azóta azonban síri csend.

Egészen mostanáig: Lanning elsimerte, hogy valóban dolgoznak egy új Oddworld project-en, igaz, konkrétumokat nem árult el. Braun szájából még a múlt héten azt lehetett hallani, hogy az Oddworld Inhabitants csapata egy "forradalmian új 3D animációs rendszert" dolgozott ki, amely CG minőségű grafikát tud biztosítani, ráadásul segítségével könnyedén készíthető egyszerre játék és animációs film is - lehetséges tehát, hogy dupla visszatérésre kell számítanunk.

A munka állítólag rendkívül lassan és aprólékosan halad, így évekbe is beletelhet, mire ténylegesen elkészül az új Oddworld cím - reméljük, hogy végül ennek semmi akadálya nem lesz majd.