Videójátékos ösztöndíjat hirdet a Betme Gaming

3 x 200 000 forintos egyszeri ösztöndíjról van szó. Az részvételnek nem feltétele a videókészítői vagy esportolói teljesítmény: egyedül a videójátékok szeretete számít.

Sokan nem is tudják, hogy milyen nagy is a videójátékok piaca: 2021-ben több mint 180 milliárd amerikai dollárnyi bevételt termelt, ami több, mint a filmes és a zenei piac együttvéve. Ma már nem ismeretlen az esportoló fogalma, a legnagyobb versenyzők népszerűsége bizonyos körökben vetekszik a filmcsillagokéval. Mindezek ismeretében kevésbé érthető, de Magyarországon még sok szempontból gyerekcipőben jár ez a terület, ugyanakkor apró előrelépések szerencsére vannak: az online versenyszervezéssel foglalkozó Betme Gaming most például egy felsőoktatásban hallgató diákoknak szóló ösztöndíjjal járul hozzá a fejlődéshez. A három, egyenként kétszázezer forintos felajánlás tetszés szerint bármire fordítható. Kettőért bármelyik intézmény hallgatói indulhatnak, egyet pedig a cég kiemelt partnere, a Pécsi Tudományegyetem oszt ki egy ott tanuló diáknak.

A pályázat mindenkinek szól, akinek az életében fontos szerepet töltenek be a videójátékok. Úgy gondoljuk, hogy aki tesz azért, hogy fejlődjön és tanuljon, az megérdemli a támogatást és a biztatást. Ez egyébiránt a játékokban is így van: ha erőt és energiát teszel valamibe, nem marad el a jutalom, fejlődsz és feljebb jutsz. Így, mivel számos felhasználónk felsőoktatási intézmény hallgatója, vagy tovább készül tanulni, egy percig sem volt kérdéses, hogy milyen irányba is indulunk el, mikor szóba került a közösség támogatása. Távlatilag a középfokú oktatás és a szakképzés területén is szeretnénk beindítani egy hasonló programot, hogy minél több fiatalt motiváljunk a tanulásra a kedvenc hobbijukon keresztül.„- nyilatkozták a vállalkozás alapítói, Félix András és Albrecht Máté.

Az induláshoz a szükséges adatok megadásán túl mellékelni kell egy legalább 150, legfeljebb 400 szavas kísérőlevelet, amiben a pályázó bemutatkozik, rávilágít a kötődésére a videójátékokhoz és leírja, hogy miért azt a szakot választotta, ahol jelenleg is tanul. A jelentkezési határidő 2023. január 15., a bővebb kírás a Betme Gaming oldalán található, a pályázati anyagokat a hello@betmegaming.com email címre várják; kivételt a PTE-s tanulók jelentenek, ők a novak.pal@pte.hu címen pályázhatnak.

Azóta történt

  • Visszatér a Red Bull Solo Q verseny

    Idén sem maradhat el a nagyszabású League of Legends-bajnokság, a Red Bull Solo Q, amely során a játékosok egy az egy elleni harcokban mérhetik össze erejüket. A következő országos selejtező április 15-én lesz; a helyi döntőben pedig eldől, ki képviselheti Magyarországot a májusi végső megmérettetésen, Londonban.

Előzmények