Videojáték készül konzolokra a CATAN-ból

A népszerű társasjáték Xbox-ra és PlayStation platformokra érkezik.

Az elmúlt évtizedekben a Catan Telepesei elég nagy hírnevet szerzett magának a társasjátékok kedvelőinek közösségében, ami nem is meglepetés, hiszen valóban sokak számára jelent lényegében végtelen szórakozást. Hamarosan konzolokon is átélhetjük ugyanezt az élményt, ugyanis a Dovetail Games és az Asmodee Entertainment bejelentették, hogy PlayStation-re és Xbox-okra készül egy új játék.

"Évek óta a társasjátékok rajongója és elkötelezett CATAN-játékos vagyok, ezért különösen izgalmas számomra, hogy ezt a közkedvelt élményt Xbox és PlayStation platformokra is elhozhatjuk" - mondta Jon Rissik, a Dovetail Games vezérigazgatója.

"Kreatív szempontból a Nomad Games csapatával dolgozunk együtt, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a kiváló minőségű digitális társasjáték-élmények megalkotásában. Alig várjuk, hogy a CATAN világát olyan módon keltsük életre, amilyenre eddig még nem volt példa digitális platformokon."

Andy Jones, az Asmodee Entertainment ügyvezető igazgatója elmondta: "A CATAN két nagy konzolplatformra való átültetése kiemelt fontosságú volt számunkra és a Dovetail-lel való együttműködés óriási bizalmat ad nekünk abban, hogy ez egy csodálatos játék lesz mind a CATAN-rajongók, mind az új játékosok számára."