Videojáték készül a Gigantosaurus sorozatból

A PC-re és konzolokra érkező program a tervek szerint március végén jelenik meg.

A globális videójáték kiadó BANDAI NAMCO Entertainment Europe, a vezető szórakoztató animációs cég Cyber Group Studios, és a családbarát interaktív szórakoztatást képviselő Outright Games izgatottan jelenti be a Gigantoasaurus sorozaton alapuló első videójátékot, ami március 27-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. A rendkívül népszerű CGI animációs műsornak jelenleg fut az első évadja a Disney Junior csatornán világszerte, de a The Walt Disney Company és a France Télévisions már berendelte második és harmadik évadját is. Az első évad később Netflixen is megtekinthető lesz.

A programban a játékosok felfedezhetik és kedvükre versenyezhetnek a Gigantosaurus őskori helyszínein egy egyedülálló dinoszaurusz kalandban, melynek részeként megmenthetik a világot és izgalmas futamokon vehetnek részt. A gyerekek kedvenc dinoszaurusz barátjuk egyikét irányítva fedezhetnek fel titkokat, oldhatnak meg fejtörőket és menthetik meg a napot.

A Gigantosaurus Johnny Duddle azonos című sikerkönyvén alapul. A díjnyertes Olivier Lalardoux rendezésében készült sorozat izgalmas és komikus kalandokra invitálja a gyerekeket, melynek szereplői mernek maguk lenni és felfedezni a fészkükön túli világot. Minden epizódban a kíváncsi fiatal dinoszauruszok a rejtélyes Gigantosaurus – a legnagyobb és legveszedelmesebb dínó – nyomába erednek, utazásaik során pedig szembenéznek félelmeikkel és együtt dolgozva oldanak meg problémákat. Ahogy a kíváncsi Mazu, a játékos Tiny, a félénk Bill és a bátor Rocky egyre többet tudnak meg Gigantosaurusról rájönnek, hogy mindegyikük tanulhat tőle valamit.

„Ez az új játék nagy lépést jelent számunkra és a minőségi interaktív szórakoztató alkotásoknak” mondta Terry Malham, CEO, Outright Games.

„A Cyber Group Studios munkatársainak segítsége és a műsor eredeti anyagai lehetővé teszik, hogy egy olyan játékot fejlesszünk, ami olyan élményt nyújt, mintha a sorozat egyik epizódját játszanánk végig.