Video Games: The Movie előzetes

A videojátékok világáról szóló, Zach Braff vezető producer nevével fémjelzett dokumentumfilm július 15-én érkezik az amerikai mozikba, ezzel egy időben több országban az előrendelők is megnézhetik a vhx.tv rendszerén keresztül (Magyarország sajnos nincs a listán).

Próbáltak nem egy újabb, a játékok történelméről szóló filmet létrehozni, hanem megmutatni, mit is jelent játékosnak lenni, és több szempontból bemutatni, hogy milyen ez a világ és merre tart a jövője.

A készítők számos, videojátékokhoz kapcsolódó riportalanyt szólaltatnak meg, többek között: Nolan Bushnell (Atari), Randy Pitchford (Gearbox), Brian Fargo (Interplay), Palmer Luckey (Oculus Rift), Cliff Bleszinski (Gears of War, Unreal), Marc Merrill (Riot Games), Hiroyoki Kobayashi (Resident Evil) és az elmaradhatatlan Wil Wheaton (Star Trek, The Big Bang Theory).

A film forgatását tavaly fejezték be, ekkor a rendező az utómunkához szükséges 60 ezer dollárt a Kickstarter segítségével szerette volna összegyűjteni. Ez többszörösen sikerült, egy hónap alatt 107.235 dollárt kapott, az első 29 órában már a kért összeg 22%-a megvolt.
További érdekesség, hogy a leginkább A Gyűrűk Urából ismert Sean Astin csak egy volt a sok riportalany közül, ám annyira megtetszett neki a film ötlete és függetlensége, hogy elvállalta a narrátor szerepét.

Azóta történt