Van rá esély, hogy nem lesz PlayStation 5 Pro

Ha hihetünk a szóbeszédnek, a Pro/Slim helyett egy "Gen 2"-es variáns fog jönni, de aztán már a következő nemzedék lesz soron.

Tom Henderson, az Insider-Gaming weboldal tulajdonosa, valamint egyben egyik szerkesztője a Twitteren elhintette, hogy a Sony berkeiben milyen jellegű megbeszélések folynak a frissített PlayStation 5 kapcsán. Az úriember elmondása szerint nem valószínű, hogy Pro, esetleg Slim modell fog érkezni a konzolból, mert úgy vette ki az illetékesek szavaiból, hogy szimplán csak egy második generációs kiadás lesz a masinából.

Hirdetés

A most kapható verzió gyártása év végén megszűnik, és az új változat áprilisban mutatkozik be, majd szeptemberben veszi kezdetét az értékesítése, de a Próra visszakanyarodva annyi információ van, hogy többet hallani PlayStation 6-ról, mint felturbózott 5-ösről.


(forrás: Tom Henderson @ Twitter) [+]

A jelenleg elérhető két SKU-t (a lemezes, illetve a Digital) egyébként jövőre váltja a ráncfelvarrott kivitel, amelyhez lecsatlakoztató optikai meghajtót passzintanak a japán óriás mérnökei, de ettől függetlenül kinézet szempontjából sanszos, hogy nem lesz radikális különbség a régihez képest, a teljesítmény pedig abszolút nem változik.

A generációváltás felgyorsítása amúgy abból a szempontból logikus lehet, hogy a visszafelé kompatibilitás behozatalával nem feltétlenül kell ragaszkodni az elnyújtott konzolciklusokhoz, hiszen a PlayStation 6 is futtathatja majd az elődjére kiadott játékokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés