Valve: A Korai Hozzáférés veszélyei

A Valve frissítette a Steam Early Access F.A.Q. (Gyakori kérdések) menüpontját, melyben figyelmeztetik a játékosokat, miszerint a Korai Hozzáférés keretében vásárolt programoknál az a veszély is fennáll, hogy a játék soha nem fog elkészülni. Ezért csak abban az esetben vegyük azt meg, ha a jelenlegi állapotában is szeretnénk vele játszani. Az alábbi képen látjátok a frissített szöveget (A magyar nyelvű Steam kliens leírásába ez a rész még nem került bele):

A Korai Hozzáférés keretében vásárolt játék olyan, mintha megjelenés után vennénk azt meg a Steam Áruházban. Azzal a különbséggel, hogy itt a még befejezetlen állapotban lévő programmal azonnal tudunk játszani, nem csak a hivatalos megjelenés napjától. De mivel ez is teljes árú vásárlásnak felel meg, ezért a Korai Hozzáférés időszak végeztével is megmarad fiókunkban a végleges játék, hiszen már kifizettük azt.

Viszont a Valve szeretne mindenkit figyelmeztetni, hogy egyrészt csak akkor vásároljunk Korai Hozzáférés keretében játékot, ha az legalább játszható alfa stádiumban van, másrészt vegyük figyelembe, hogy fenn áll annak a veszélye, miszerint a készítők soha nem tudják befejezni teljesen az adott programot.

Erre jó példa az Earth: Year 2066 című játék, melyet a Valve azért távolított el nemrég a Korai Hozzáférésből (Részletek a videóban), mert 20 dollárért egy szinte játszhatatlan szutykot sózott rá a vásárlókra, márpedig a Valve egy minimális szintű őszinteséget vár el a fejlesztőktől a készülő termék kapcsán. Úgyhogy figyeljünk erre oda és csak óvatosan bánjunk a befejezetlen játékok vásárlásával.

Azóta történt

Előzmények