Valve: 75 millió Steam felhasználó, megszüntetik a Greenlight-ot

Rohamos mértékben növekszik a Steam felhasználóbázisa, legalábbis erről ad tanúbizonyságot a Valve által frissen közölt adat, miszerint immár 75 millió aktív játékost tartanak nyilván rendszerükben. Ez a tavaly októberben mért adatokhoz képest 10 milliós növekedést jelent három hónap alatt. A gyarapodást a karácsonyi szezonban történt játékmegjelenéseknek és masszív leárazásoknak tudják be elsősorban.

A tavalyi évben a Steam világméretű eladási mutatója szerint - lásd a tortaszelet-grafikont -, Észak-Amerikában és Nyugat-Európában értékesítették a legtöbb játékot. Ebből a két régióból származik az eladások több, mint 80%-a. Ehhez képest Kelet-Európában - ahol mi is élünk - mindössze csak 2% ez a mennyiség.

Gabe Newell azt is elmondta Twitteren, hogy terveik közt szerepel megszüntetni a Greenlight szolgáltatást (Steam Zöld Út). Nem azért, mert használhatatlan, hanem mert tovább akarják fejleszteni a rendszert. Azt szeretnék elérni, hogy a fejlesztők mélyebben hozzáférhessenek a Steam rendszeréhez és az áruházhoz, ezáltal sokkal több lehetőségük legyen játékaik támogatására is. Amennyiben az elképzelés megvalósul, úgy a játékok fejlesztése és azok publikálása közti korlátok megszűnnek, ezért többé nem lesz szükség a Greenlight szolgáltatásra.

Azóta történt

Előzmények