Vaják: a Végzet Kardja

A PlayOn egy örömteli hírrel lepett meg bennünket, még tegnap este, egy sajtóközlemény segítségével. Ebben a közleményben pedig a Witcher könyvsorozat második kötetének magyarországi megjelenését jelentették be. Alább olvashatjátok a közleményt:

Katt ide a négyoldalas kedvcsinálóhoz!

Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság című, 2011 áprilisában megjelent könyve komoly sikereket ért el a játék rajongóinak és a fantasy irodalom kedvelőinek körében egyaránt. Az első kötet megjelenésekor már a tervek között szerepelt a további kötetek kiadása is. Ígéretünkhöz híven ezúttal örömmel jelentjük be, hogy a második a kötet fordítási munkálatai befejeződtek, így megoszthatjuk a rajongókkal az Adrzej Sappkowski: A végzet kardja novelláskötetének megjelenési dátumát. A Witcher univerzum megálmodójának második könyve 2012. július 16-án kerül a boltok polcaira.

A könyvről:

  • A Witcher (Wiedzmin) könyveket eddig több mint 19 nyelvre

    fordították le

     

  • A saga 3. része, az „Elfek vére” 2009 júniusában elnyerte a

    David Gemmell Legend díjat

     

  • A sorozat Európában és Oroszországban igazi bestseller

  • Ríviai Geralt – Sapkowski hőse – számos országban kultfigura

Nehezen lehet beskatulyázni ezt a kötetet, mert számos hagyománnyal szakít - de éppen ez teszi annyira izgalmassá. Egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat. Minden elem megtalálható benne, amire egy jó könyvnek szüksége van: nyaktörő kalandok, humor, őrült szerelem, a sors szövevényei, páratlan nyelvezet és fantázia, valamint kulturális sémáink értő vizsgálata. Mindez egy ismerős, meséinkből és hagyományainkból táplálkozó, fantasztikus ősi világba ágyazva, amely tükröt tart a mi századunknak.

Andrzej Sapkowski Tolkienhez mérhető író, még ha különbözik is tőle, hiszen szövegei határozottan közelebb állnak a mai valósághoz, és magukban hordozzák a szlávok forróbb temperamentumát.

Sapkowskit olvasva egyszerre találjuk magunkat valahol Tolkien világában, egy magából kifordult mesefilm vetítésén, a középkorban, Zagloba uramnál Sienkiewicz trilógiájában, egy közgazdaságtani szemináriumon, komor pogány szokások földjén és egy fekete krimi humorral megfestett háttere előtt.

Előzmények