Újra játékot készít Cliff Bleszinski

Amióta otthagyta az Epic Games csapatát, a Gears of War alkotója visszavonult az aktív játékfejlesztéstől, bár pár képet megosztott egy titokzatos projektről, melyen dolgozik. Ám Cliff Bleszinski nemrég Twitteren közölte a hírt, miszerint újra visszatér játékokat készíteni, készülő programjából pedig hét napon belül ki fog adni részletesebb információkat.

Eddig mindössze négy képet tett közzé készülő projektjéből Cliff Bleszinski, melyek alapján a játék címe Silverstreak lesz. Egyelőre semmi egyebet nem tudni a projektről, mindössze két dologban lehetünk biztosak: egyrészt nem lesz lemezes kiadása a programnak, ugyanis CliffyB korábban határozottan kijelentette, hogy nem készít újabb lemez-alapú játékot karrierje során.

A másik ilyen dolog a célplatform, ugyanis tavaly júniusban, az XBOX One készülékeknél bevezetett, használt játékok kereskedelme elleni lépések legtöbbje nem tetszett a számára. Elmondása szerint a közeljövő platformjai a PC, a táblagépek és a mobileszközök, így valószínűleg ezekre - vagy ezek valamelyikére - adja ki a játékot.

Amit eddig tudni még a programról, hogy egy aréna-lövöldözős FPS lesz, vagyis hasonló az Unreal Tournament és Quake 3 Arena című játékokhoz. Mivel Cliff Bleszinski továbbra is jó kapcsolatban áll az Epic Games csapatával, így új játékát minden bizonnyal az Unreal Engine 4 motor fogja hajtani.

Azóta történt

Előzmények