Újabb információk a Saints Row 2-ről

Sokaknak okozott csalódást a Rockstar Games régóta várt üdvöskéje, a GTA IV PC-n. A csalódás oka főként a gépigényben és a rettentő sokféle bugban keresendő. Az ő számukra jelenthet gyógyírt a Volition Inc. Saints Row 2 című játéka, mely tulajdonképpen a korábbi GTA epizódokra emlékeztet, hiszen ebben a GTA IV-ben tapasztaltaknál kevésbé sztorivezérelt, kötetlenebb és szertelenebb játékmenetre számíthatunk. A közelgő megjelenés apropóján a Volition újabb információkkal szolgált a PC-s konverzióval kapcsolatban.
Az első lényeges dolog mindjárt a gépigény: amennyiben a közölt adatokat nem kell a 8. hatványra emelni, ahogy a GTA IV esetében, nincs ok az aggodalomra: minimum vasnak megteszi egy 2 Ghz-en üzemelő kétmagos proci 1 giga rendszermaggal és egy mezei, 128 Mbyte-os, Shader Model 3.0 tudású VGA. Az ajánlott rendszerkövetelmény 3.2 Ghz-es Core2 Duo vagy X2-es AMD 2 giga rammal és 256 Mbyte-os videokártyával, napjaink "belépő szintű" PC-in tehát megfelelően elmuzsikál majd a játék, jóllehet nem számíthatunk majd a GTA IV-et megszégyenítő vizuális forradalomra.
Kiderült továbbá az is, hogy a különféle cirádás és körmönfont DRM-rendszerek helyett a játék másolásvédelmét a Steam rendszer látja majd el, azaz elég lesz egy létező accounttal egyszer aktiválni az alkotást. Továbbá eldőlt, hogy a Volition nem kíván engedni a Games for Windows rendszer erőszakos terjeszkedésének, így a játék a Gamespy környezetét használja majd. Dicséretes. Már csak a megjelenést kell kivárni. Kedvcsináló gyanánt álljon itt néhány kép a közelgő alkotásról.