Újabb előzetest kapott a Humankind

A játék a tervek szerint április második felében jelenik meg, kizárólag PC-re.

A SEGA és az Amplitude a minap egy új fejlesztői videót adott ki az április 22-én megjelenő HUMANKIND-ból, melynek a témája az Avatárok és az MI. A játékban minden civilizációt egy avatár fog képviselni, a játékosoknak pedig lehetősége lesz megalkotni sajátjukat is, és megosztani másokkal. Az avatárkészítés jó móka egyedül is, de barátokkal teljesedik ki igazán. Természetesen barátaid látni fogják avatárodat a többszemélyes meccsek során, de ami még jobb, akár meg is oszthatod velük a Games2Gether felületén keresztül, hogy még akkor is játszhassanak ellened, mikor nem vagy ott.

A testreszabás nem csak külsőségeket jelent, lehetőséged lesz avatárod viselkedését is megszabnod. Az MI szabályozható viselkedésének három aspektusa:

Alaptípusok: Avatárod viselkedésének általános tendenciája. Igyekszik előre tervezni, vagy csak úszik az árral? Hűséges szövetséges, vagy hátba döf az első adandó alkalommal? Vajon haragtartó, ha ugyanezt teszik vele? Mindezt beállíthatod a számos különböző szabályzón keresztül, de persze megkötésekkel, így válassz megfontoltan.

Előítéletek: Ez jóval specifikusabb, mint az alaptípusok. Ez egyfajta furcsaságot, vagy már-már megszállottságot képvisel MI avatárod viselkedésében. Sosem adod fel még a legvégső pillanatban sem, vagy nem engedsz semmiféle követelésnek? Avatárod ugyanezt megteheti. Netán szívesen választod egy Ősi Kor kultúráját a Kortársak helyett? Avatárod játékát is alakíthatod ennek megfelelően.

Erények: Végül bizonyos Erényekkel, passzív bónuszokkal is felruházhatod avatárodat, amivel kiegészítheted játékstílusát. Amennyiben a csatákat és háborúskodást kedvelő játékos vagy, akkor talán szeretnéd erősebbé tenni avatárod jellegzetes egységeit. Esetleg inkább a kutatást és a kereskedelmet részesíted előnyben, így inkább a tudomány és pénz termelését fokoznád.

Persze egyes opciók és kombinációk erősebbek lehetnek másoknál, így egy megadott pontszám lett rendelve hozzájuk, amit el kell költened az avatárodhoz adásukhoz. Egyes lehetőségek elképzelhető, hogy nem lesznek elérhetők az első végigjátszásod során, és a játék teljesítményeinek feloldásával megnyithatók.