Újabb bemutatón a Tiny Tina's Wonderlands

A jövő tavasszal érkező játékhoz a fejlesztők egy újabb videót adtak ki.

A sokak által várt fantasy „looter-shooter” fejlesztői számos új információt tettek közzé a 2022 március 25-én megjelenő Tiny Tina's Wonderlands című alkotásukról. A minap bemutattak két új karakter típust - Stabbomancer és Brr-zerker -, új helyszíneket, mint például Butt Stallion kastélya; illetve a közelharcról és a varázslás mechanikájáról is szó esett.

Új karakter típusok
A játék lényege, hogy a játékosok szinte végtelen szabadságot élvezhessenek, amikor a karakterük tulajdonságait meghatározzák. Éppen ezért a fejlesztők megalkottak hat különböző skill-treet, egy kiterjedt „multiclas” rendszert, ahol több karakter típusból válogathatunk. A többféle elérhető karakter típusból most bemutattak kettőt: a Stabbomancert és Brr-zerkert.:

  • Stabbomancer: Critical-hit fókuszú, lopakodásban profi bérgyilkos karakter típus, aki képes forgószélként kavargó pengéket megidézni a pályán és eltűnni az árnyak közt. Erőssége a szituációk kontroll alatt tartása és a támadások megtervezése, úgy, hogy már azelőtt végezzenek az ellenséggel, mielőtt az felismerné, hogy támadás alatt ál…
  • Brr-Zerker:  A Brr-Zerker egy kitartó, szívós, jéghideg „tank”, aki átmegy mindenen és mindenkin, a tűzerejének hiányosságait pedig nyers erővel kompenzálja. Szívós, szinte legyőzhetetlen harcosok, aki a fagyos hegyekből származnak, ahol az őseik éltek évszázadokig. Megtanultak ellenállni a fagyos környezetnek, sőt, hasznosítani is tudják a hideget. Csatában a Brr-Zerkerek szeretik személyesen intézni a dolgokat. Ököllel. A csatában ők mennek legelöl és jegyes viharként sodorják el az ellenségeket.

Új helyszínek
Gomba erdőkön és kalóz tanyákon át a játékosok szinte minden lehetséges helyszínre el fognak jutni kalandjuk során. Ezek a helyszínek nem csak egyediek és fantasztikusak: saját történet orientált küldetésekkel, egyedi ellenségekkel, mellékküldetésekkel is rendelkeznek. Az új helyek közé tartozik többek közt:

  • Brighthoof: Queen Butt Stallion fantasztikus birodalma, egy fénysugár mindazoknak, akik reményt, kalandot, hírnevet keresnek. A Wonderlands fővárosát a Diamond Guardok őrzik, bár az elmúlt időkben kicsit megkopott a város fénye a gonosz ostromaitól.
  • Butt Stallion's Castle: Castle Sparklewithers. Fényesebben ragyog, mint a legerősebb csillag és varázslatosabb, mint a leghatalmasabb mágusok. Olyan fényesen ragyog a kastély, hogy az egész birodalmat beragyogja a fénye.
  • Sunfang Oasis: Ideális menedék a sivatag hősége elől, tele lagúnákkal, dús növényzettel és letűnt korok civilizációinak nyomaival. De az óvatlan utazókra veszély leselkedik: a Coiled…
  • Tangledrift: Ez a hatalmas paszuly, miközben vég nélkül növekedett, a gyökereivel országnyi területeket túrt fel és emelt meg. Ehhez persze sokan tudtak alkalmazkodni így most örökpanorámás otthonaikban élhetnek a felhők közt. De még az égi városok sincsenek mindig biztonságban…

Az Overworld, mágia, közelharc
A Wonderlands-ben lehetőséged lesz hihetetlen és bámulatos helyek felfedezésére, melyeket a kiterjedt „Overworld” köt össze, természetesen a fegyverek sem maradhatnak el – legyen az puska, mágia vagy az öklöd -, szóval csak bátran, előre!

  • Az Overworld: egy tiszteletteljes meghajlás a klasszikus táblajátékok előtt, ahol harmadik személyként szemlélheted a pályát és a játékosokat, mait Tina furfangos feladatait hajták végre. Itt a karaktered ikonja kisebb, hogy jobban szemügyre vehesd a tábla minden apró részletét. Egyes felfedezések apróbbak – egy rövidebb út itt, egy arannyal teli láda ott -, míg máskor az is lehet, hogy észreveszel egy opcionális területet a pályán, amit más játékosok talán észre se vettek!
  • Spellcassting: Tina világában a mágiának is van hely, éppen ezért a Wonderlands-ben a mágia ütős és pörgős lett, rövidebb újra töltési idővel. Egyes mágiák felperzseli kaz ellenségeidet, mások föld körüli pályára állítják, akkorát löknek rajtuk.  de van olyan mágia is, ami neked és a csapattársaidnak ad extra védelmet.
  • Közelharc: A Tiny Tina’s Wonderlands harcrendszerének utolsó eleme. A fegyvereiden és a varázslaton túl az öklöd lesz a legjobb barátod. Vagy a fejszéd, a döntés a tiéd. Nem valószínű, hogy lecseréled a „fegyver a jobban, mágia a balban” rendszert, de ha úgy alakul a csata, akkor kimondottan előnyös lehet néha átváltani közelharcra és lesöpörni a pályáról az ellenségeidet.