Új The Last of Us Remastered részletek

A The Last of Us a konzolok történelmében az egyik leggyönyörűbb hattyúdal volt, amelyet leköszönő hardver énekelt: zseniális története, mindvégig izgalmas játékmenete, lenyűgöző grafikája miatt valószínűleg még évek, évtizedek múlva is beszélni fogunk róla. A fejlesztő Naughty Dog ugyan mindent megtett azért, hogy PS3-on is a legtökéletesebb élményt nyújtsa a játék, de nem vitás, hogy a körítés minősége erősebb hardverért kiáltott, éppen ezért lett hatalmas hír, hogy pár hónapja bejelentették: érkezik a PS4-es változat, alaposan feltuningolva. Különös, de idáig a felújítás mikéntjeiről nem nagyon tudtunk meg információkat – ezt a sajtócsendet sikerült most egy kicsit megtörni egy spanyolországi bemutató kapcsán.

Mi kerül a Remastered változatba? Azt már tudtuk, hogy a felbontást felsrófolják 1080p-re és a sebességet is 60 képkocka per másodpercben minimalizálják, de arra például csak most derült fény, hogy egy kapcsolóval az autentikusabb élményért felére, pontosan 30 FPS-re csökkenthetjük a program futási sebességét. Grafikai téren megpróbálnak mindent kisajtolni a PS4-ből: négyszeresére növelik a texture mapot, növelik a részecskeeffektusok részletgazdagságát, a látótávolságot és megszüntetik a textúrák menet közbeni betöltésének eljárását. Hogy ne csak a grafikáról legyen szó: totálisan átrendezhetővé teszik az irányítást, számtalan új audió-opciót építenek be és maximálisan támogatják a DualShock 4 minden extra funkcióját, vagyis a touch padot, a light Bart, és a hangszórót is.

Természetesen a három eddigi nagy DLC-t (az Abandoned Territories-t, a Reclaimed Territories-t, és az egyjátékos élvezetekre koncentráló Left Behindot is) mellékelik majd a csomaghoz, valamint finomhangolják a nehézséget is. Akiket pedig háttér-információk érdekelnek, örülhetnek: audiokommentárban ugyanis Neil Druckmann, Ashley Johnson és Troy Baker avatja be a rajongókat a részletekbe. A jelenleg hétmillió eladott példánynál járó The Last of Us felturbózott változata július 29-én debütál.

Azóta történt