Új PS3 exkluzív Final Fantasy érkezik?

Sokan azt gondolták, hogy a PlayStation 3 exkluzivitás elvesztése valaminek az "ára" volt, és hogy a Sony a saját konferenciáján hasonlóan nagy bejelentéssel fog visszavágni, ám ez végül sokak csalódására nem történt meg.

Most azonban olyan jelek bukkantak fel, melyek alapján a PlayStation 3 tulajdonosok talán mégis csak reménykedhetnek: a legfrissebb 1UP Yours-ban, vagyis a neves amerikai videójáték oldal aktuális podcast-jében igencsak érdekes dolgok hangzottak el - és hozzá kell tenni, nem ez lenne az első alkalom, hogy itt derül ki valami nagy bejelentés idő előtt.


Konkrétan arról van szó, hogy a podcast házigazdája, Shane Bettenhausen (aki egyébként az Electronic Gaming Monthly egyik vezető szerkesztője is egyben) azt állítja, hogy az E3 alatt több Square-Enix képviselővel is beszélt, akik a következőket mondták:

"A Final Fantasy XIII Xbox 360 verziójának bejelentésével a Microsoft-nak áll a zászló. A Square-Enix két hét múlva esedékes japán rendezvényét követően azonban ismét a Sony-nak fog."

Hogy mire lehet számítani? Nos, arról szokás szerint csak találgatni tudunk. Elkészül a régóta és sokat hangoztatott Final Fantasy VII remake? Esetleg egy, a Final Fantasy VII: Advent Children-en alapuló játékra kell felkészülni, vagy mondjuk az animációs film Blu-ray változatának megjelenésére? Talán a Final Fantasy Versus XIII-mal kapcsolatban tudunk meg valamit? Vagy nem is az FF sorozatról van szó, és a Kingdom Hearts III bejelentése történik meg? Két hét múlva kiderül - már ha van minek kiderülnie persze.