A Sony letiltotta a PS Jailbreak használatát a legújabb PS3 firmware-ben

A Sony viszonylag hamar kiadta a legújabb firmware-t a PlayStation 3-hoz, ami szintén fontos besorolást kapott, tehát a 3.42-es verziószámmal ellátott frissítés telepítése kötelező, ha igénybe akarjuk venni a PlayStation Store és PlayStation Network szolgáltatásait.

A 3.42-es frissítésben csak pár stabilitási problémát javítanak, semmi extra dolog nem került bele, azonban mostantól nem működnek a nemrég napvilágra került USB Modchip-ek különféle változatai, azaz a PS Jailbreak, PS Freedom és PS Groove a továbbiakban egyáltalán nem fog üzemelni a frissítés telepítését követően.

A PS Jailbreak voltaképpen egy olyan eszköz, melynek segítségével a felhasználók külső vagy belső merevlemezre tudják másolni megvásárolt játékaikat, és onnan futtatni őket anélkül, hogy a lemez a meghajtóban lenne, azaz egyfajta Backup Manager-ként szolgál (Magyarul "biztonsági másolatot" készíthettünk volna vele a lemezeinkről).

Az eszköz ezen felül a különféle homebrew játékok és alkalmazások futtatását is lehetővé tette volna, azonban ez mostantól nem működik, csakúgy, mint a fentebb felsorolt lehetőségek. Ahhoz, hogy valaki továbbra is használhassa ezeket az eszközöket, a 3.42-es frissítést nem szabad feltelepítenie, viszont így búcsút mondhat a PlayStation Network és PlayStation Store szolgáltatásainak is.

Azóta történt

Előzmények